Råvaror: Oljepriset tappar

Såväl olje- som basmetallpriser backade på måndagen i det allmänt oroliga klimatet efter att det amerikanska republikanska partiet, lett av president Donald Trump, sent i fredags misslyckats med att driva igenom sin hälsovårdsreform.

Priset på ädelmetaller som brukar ses som "säkra hamnar" i orostider, noterades samtidigt på plus.

Kopparterminen på LME stängde ned 0,8 procent, medan zink backade 2,5 procent och nickel tappade kring 1 procent.

På måndagskvällen noterades Brent i första termin samt motsvarande WTI-termin 0:18 respektive 0:25 dollar ned till 47:72 och 50:62 dollar fatet.

Rapporter om att det kan komma att bli en förlängning av det nuvarande avtalet som begränsar oljeproduktionen, enligt en gemensam kommitté från länder inom och utanför OPEC efter ett möte på söndagen, bidrog inte positivt i den allmänt osäkra stämningen efter fredagens politiska turbulens i USA.

"Marknaden är trött på verbala interventioner. Det råder klara bekymmer rörande förlängningen då det inte kom ut en rekommendation från detta möte", sade John Kilduff på Again Capital till Bloomberg News.

I det dämpade riskklimatet var samtidigt guld och silver kring 1 respektive nära 2 procent upp till 1.256 respektive dryga 18 dollar per uns.


Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB:s (”Ifrågasätt”) tjänst Ifrågasätt erbjuder Dagens industri möjligheten för läsare att kommentera vissa artiklar. Denna tjänst tillhandahålls således av Ifrågasätt som också är ansvarig för tjänsten. De kommentarer som Ifrågasätt tillgängliggör på tjänsten visas i anslutning till di.se. Dagens industri granskar inte kommentarerna i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetsgrundlagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen di.se. Läs mer om kommentering här.

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?