1515

Råvaror: Olja och basmetaller faller

Såväl olje- som basmetallpriser backade på måndagsmorgonen i det allmänt oroliga klimatet efter Trump-administrationens misslyckade försök i fredags att driva igenom hälsovårdsreformen i USA. Priset på guld, en ädelmetall som brukar inta en roll som "säker hamn" i orostider, noterades på plus.

Brentoljan låg vid 8.30-tiden på 50,38 dollar fatet och WTI-oljan på 47,45 dollar. Rapporter om att det kan komma att bli en förlängning av det nuvarande avtalet som begränsar oljeproduktionen, enligt en gemensam kommitté från länder inom och utanför Opec efter ett möte på söndagen, hjälpte inte riktigt i den allmänt osäkra stämningen efter fredagens politiska turbulens i USA.

Basmetallerna tappade över hela linjen. Kopparpriset var ned cirka 1,3 procent. Efter en strejk på sex veckor är de anställda vid världens största koppargruva, Escondida i Chile som ägs av BHP Billiton, nu på väg att återuppta arbetet.


Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Dagens industri som e-tidning redan kvällen innan

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?