Råvaror: Ökad USA-produktion pressar råoljepriset

Råoljepriserna har sjunkit på fredagen i spåren av torsdagens amerikanska oljedata som visade att produktionen i USA steg med 2,7 procent under förra veckan.

Samtidigt meddelades att de amerikanska råoljelagren fortsatte att sjunka, i likhet med trenden för de två senaste månaderna. Branschdatan från API i onsdags hade dock redan skvallrat om att lagerminskningen kunde bli något större än vad analytiker hade räknat med.

Basmetallpriserna stiger något på fredagen. Aluminium, koppar och zink är alla upp 0,6-0,7 procent i skrivande stund.

På oljeområdet meddelas vid 10-tiden på förmiddagen en månadsrapport från IEA.


Du har väl inte missat DiTV – Sveriges nya ekonomi-tv-kanal? 


Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB:s (”Ifrågasätt”) tjänst Ifrågasätt erbjuder Dagens industri möjligheten för läsare att kommentera vissa artiklar. Denna tjänst tillhandahålls således av Ifrågasätt som också är ansvarig för tjänsten. De kommentarer som Ifrågasätt tillgängliggör på tjänsten visas i anslutning till di.se. Dagens industri granskar inte kommentarerna i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetsgrundlagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen di.se. Läs mer om kommentering här.

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?