ANNONS:
Till Di.se
START BÖRS DI LIVE BEVAKNINGAR
ANNONS

Råvaror: Nya oljeprisrekord

Dollarn försvagades något på torsdagen efter de tidigare uppgångarna under veckan och drev därmed upp råvarupriserna, som noteras i dollar.

Kopparterminen, som på onsdagen fick stöd av tecken på ökande Kinaefterfrågan, stärktes ytterligare 28 dollar till 6.854 dollar per ton.

På oljemarknaden handlades Brent som högst till 79:43 dollar per fat, vilket tangerar tisdagens högsta pris som var det högsta sedan oljeprisraset hösten 2014. 

I bakgrunden fanns amerikanska oljelagerminskningar och spekulationer om minskande utbud från Iran, bland annat uttryckta i en färsk Goldman Sachs-analys. Enligt denna kommer USA:s skifferolja inte att kunna kompensera för det eventuella nedgång i den globala oljeproduktionen som blir följden om Iran slutar leverera olja till världsmarknaden.

De amerikanska lagren av råolja sjönk 1,4 miljoner fat under förra veckan, visade siffror från USA:s energidepartement på onsdagseftermiddagen. Analytikerna hade väntat sig en nedgång med 0,8 miljoner fat, enligt Reuters prognosenkät.

Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Läs mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies