Annons

Råvaror: Nickelpriset föll

Priset på den amerikanska WTI-oljan föll 0,3 procent under tisdagen till 57:20 dollar per fat.

Prisfallet beror på att investerare oroar sig för att marknaden är överköpt, samt en ökande produktion, rapporterar Bloomberg News.

Även Nordsjöoljan Brent sjönk och var ner 1 procent till 63:64 dollar per fat.

På basmetallmarkanden var trenderna negativa under dagen. Nickel och koppar har på senaste tiden drivits upp, bland annat tack vare ökad efterfrågan från elbilsmarknaden. Priset på nickel sjönk 2 procent då leveranserna från Indonesien, en av världens största nickelproducenter, väntas stiga framöver.

Även kopparpriset sjönk omkring 2 procent under tisdagen.


Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB:s (”Ifrågasätt”) tjänst Ifrågasätt erbjuder Dagens industri möjligheten för läsare att kommentera vissa artiklar. Denna tjänst tillhandahålls således av Ifrågasätt som också är ansvarig för tjänsten. De kommentarer som Ifrågasätt tillgängliggör på tjänsten visas i anslutning till di.se. Dagens industri granskar inte kommentarerna i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetsgrundlagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen di.se. Läs mer om kommentering här.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?