Råvaror: Nedgång i basmetaller

Råvaruhandeln visar på överlag lägre terminsnoteringar hittills på tisdagsmorgonen.

WTI-oljan var 0,2 procent ner och höll sig kring 53 dollar fatet. Även Brentterminen handlades 0,2 procent lägre till strax under 56 dollar per fat. Några större oljenyheter märks inte i flödet förutom gårdagens besked från den irakiska oljeministern att Irak är berett att dra ner på produktionen under det andra halvåret i det fall Opec tar beslut om att förlänga den rådande produktionsbegränsningen.

Sent på måndagen uppgav Exxon Mobil att oljebolaget avser att investera 20 miljarder dollar fram till år 2022 för att bygga ut sin kemi- och bränsletillverkning i de amerikanska delstaterna Texas och Louisiana. På så sätt ska amerikansk skifferolja och naturgas bli produkter som kan säljas till växande konsumentmarknader i Asien, enligt Bloomberg News.

Flertalet basmetaller fortsätter att backa och har så gjort sedan i mitten av förra veckan, även om kopparterminen i skrivande stund hade placerat sig lätt på plus. Terminerna för Zink och Nickel var närmare 1 procent ner.


Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB:s (”Ifrågasätt”) tjänst Ifrågasätt erbjuder Dagens industri möjligheten för läsare att kommentera vissa artiklar. Denna tjänst tillhandahålls således av Ifrågasätt som också är ansvarig för tjänsten. De kommentarer som Ifrågasätt tillgängliggör på tjänsten visas i anslutning till di.se. Dagens industri granskar inte kommentarerna i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetsgrundlagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen di.se. Läs mer om kommentering här.

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?