Annons

Ratos storägare tankar aktier - köper för 15 Mkr

Jan Söderberg köpte på tisdagen via sitt förvaltningsbolag 350.000 B-aktier i Ratos, där han är styrelseledamot och storägare, för 42:50 kronor styck enligt Finansinspektionens insynsregister.

Jan Söderberg
Jan SöderbergBild:Ratos/pressbild

Den totala köpeskillingen uppgår därmed till 14,9 miljoner kronor.

Jan Söderberg äger efter köpet 14 miljoner A- och 1,7 miljoner B-aktier i Ratos, motsvarande 4,98 procent av kapitalet och 13,46 procent av rösterna enligt Holdings.

Han är därmed bolagets fjärde största ägare efter två Söderbergsstiftelser på första och andra plats och trean, kusinen Per-Olof Söderberg.

Denne köpte på måndagen 150.000 B-aktier i Ratos, och äger därmed 5,16 procent av kapitalet och 15,32 procent av rösterna i investeringsbolaget.


Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB:s (”Ifrågasätt”) tjänst Ifrågasätt erbjuder Dagens industri möjligheten för läsare att kommentera vissa artiklar. Denna tjänst tillhandahålls således av Ifrågasätt som också är ansvarig för tjänsten. De kommentarer som Ifrågasätt tillgängliggör på tjänsten visas i anslutning till di.se. Dagens industri granskar inte kommentarerna i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetsgrundlagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen di.se. Läs mer om kommentering här.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?