Annons

Ratos ordförande: Det är svårt men avgörande för chefer

Att bygga förtroende är svårt men avgörande för chefer. Det tror Jonas Wiström, som fram till nyligen var vd för teknikkonsulten ÅF, som är gäst i Di-podden Förnuft & Känsla.

Efter femton år slutade Jonas Wiström som vd för teknikkonsulten ÅF i förra veckan. I dag sitter han i flera styrelser och är ordförande i investmentbolaget Ratos.

”Det är ovant och spännande att inte ha kalendern upptecknad timme för timme och det ska jag försöka njuta lite av framöver”, säger Jonas Wiström om sin nya situation, i ledarskapspodden Förnuft & Känsla.

Men helt slutar han inte i företaget. Han kommer att vara kvar som rådgivare året ut, och kommer att hjälpa sin efterträdare om så behövs.

”Men jag svarar hellre på frågor än ger råd. För en av vitsarna med ett ledningsbyte är att den nya ledaren ska skaffa sig sin egen bild av verksamheten. Om man kommer med för mycket råd, finns en risk att man skymmer för mycket av vad den nye ledaren skulle se.”

När han själv tillträdde för 15 år sedan skaffade han sig information om företaget genom att träffa och intervjua ett hundratal personer, företrädesvis i enskilda samtal.

”Frågar man en grupp hur saker och ting är, finns en risk att människor formar svaren efter hur andra har svarat för att det finns informella ledare, så jag har alltid lagt tid på enskilda samtal.”

Vid tillträdet 2002 hade it-kraschen precis inträffat. Den var ÅF inte särskilt drabbad av, men bolaget drogs med dåliga resultat och var splittrat. En oro fanns också i organisationen för att konkurrenten Sweco precis hade lagt ett bud på ÅF. För att lyfta bolaget lanserade Jonas Wiström en stor omstrukturering, där bland annat 17 dotterbolag skulle bli fem.

”Det var en ovanlig situation där jag hade svårt att få med mig mina närmast rapporterande som alla var ganska oroliga för de förändringar jag kunde föreslå.”

Hur gjorde du för att vinna förtroende?

”Genom att förankra besluten med styrelse, fackliga organisationer och de som skulle vara kvar. Förtroende är det allt ledarskap vilar på, du kan ha vilka bra idéer och djärva mål, men om du inte har förtroendet då spelar det ingen roll.”

Under de 15 år som Jonas Wiström varit vd ökade personalen från 2.000 personer till dagens drygt 9.000 anställda, samtidigt har börskursen lyft.


Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?