ANNONS:
Till Di.se
START BÖRS DI LIVE BEVAKNINGAR
ANNONS

Raset fortsätter – kryptokollapsen värre än it-kraschen

  • Foto: Janerik Henriksson/TT

Kryptovalutorna sjönk ytterligare under onsdagen. Nedgången är nu värre än börsfallet under it-bubblan i början av 2000-talet, rapporterar Bloomberg. 

Kryptovalutorna har brutit ny mark, i negativ bemärkelse. Kryptoindexet MVIS  Cryptocompare Digital Assets visar en stor kollaps sedan toppen i januari, till onsdagens notering. Fallet under perioden uppgår till 80 procent. 

Det gör kryptovalutornas fall värre än den nedgång som noterades för Nasdaqs kompositindex då it-bubblan sprack strax efter millennieskiftet. Minskningen då låg på 78 procent. 

"Detta visar bara vilken massiv och spekulativ bubbla hela den här kryptogrejen var, som många av oss varnade för", säger Neil Wilson, Londonbaserad marknadsanalytiker, till Bloomberg.

Den allra största kryptovalutan bitcoins värde var på onsdagen relativt oförändrat, medan den näst största ether tappade mest med en nedgång på 6 procent. 

"Det är mycket troligt att det rör sig om en "vinnaren tar allt"-marknad. Just nu är det troligast bitcoin", säger Neil Wilson.

Totalvärdet för de kryptovalutor som bevakas av sajten Coinmarketcap.com sjönk till 187 miljarder dollar, vilket är det lägsta på tio månader.

Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Läs mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies