Annons

Ras för tyska maskinorder

Orderingången i Tyskland på maskiner och anläggningar minskade 15 procent i december, jämfört med ett år tidigare.

Det visar inflationsjusterad statistik från branschorganisationen VDMA.

Exportorderna minskade 22 procent, medan de inhemska orderna steg 7 procent.

Under det senaste tre månaderna minskade orderingången på maskiner och anläggningar med 8 procent jämfört med ett år tidigare. Exportorderna sjönk 12 procent, medan inhemska order ökade 4 procent.

För helåret 2016 minskade orderingången 2 procent, i spåren av oväntade politiska händelser konstaterar VDMA.


Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB:s (”Ifrågasätt”) tjänst Ifrågasätt erbjuder Dagens industri möjligheten för läsare att kommentera vissa artiklar. Denna tjänst tillhandahålls således av Ifrågasätt som också är ansvarig för tjänsten. De kommentarer som Ifrågasätt tillgängliggör på tjänsten visas i anslutning till di.se. Dagens industri granskar inte kommentarerna i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetsgrundlagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen di.se. Läs mer om kommentering här.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?