ANNONS:
Till Di.se
START BÖRS DI LIVE BEVAKNINGAR
ANNONS

Ras för Bitcoin efter hackerattack

En hackerattack på den sydkoreanska kryptobörsen har fått priset på Bitcoin att rasa 12 procent.

Det är den sämsta noteringen för kryptovalutan på två månader.

Efter att ha avslutat fredagens handel på cirka 7.650 dollar noteras Bitcoin på måndagsmorgonen till cirka 6.775 dollar, omkring 58.900 kronor, enligt Bloomberg News noteringar.

Under helgen har den sydkoreanska kryptobörsen Coinrail twittrat att den blivit hackad. Börsen nämnde inget om Bitcoin utan att mindre kända krytopvalutor blivit drabbade, som Pundi X. Trots det påverkades Bitcoin tillsammans med andra kryptovalutor som Etherum och litecoin av tweeten, skriver CNBC. Ethereum föll 14 procent och litecoin 11 procent.

Conrail bekräftade i ett uttalande på sin webbplats att delar av börsens digitala valutor "verkar ha stulits av hackare", men gav inga besked om hur mycket, skriver Nyhetsbyrån Direkt.

Börsen uppgav vidare att man samverkar med utredare och andra börser för att eftersöka gärningsmännen och försöka få tillbaka de förlorade tillgångarna.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer