Annons

Rapportmiss av Björn Borg

Klädbolaget Björn Borg redovisar ett resultat efter skatt på 24,7 miljoner kronor för det tredje kvartalet 2016 (21,7). Resultatet per aktie uppgick till 0:95 kronor (0:88).

Nettoomsättningen uppgick till 180 miljoner kronor (191). Bruttomarginalen uppgick till 50,4 procent (51,9).

Rörelseresultatet blev 28,6 miljoner kronor (32,9).

Björn Borgs bruttovinstmarginal sjönk till 50,4 procent i det tredje kvartalet (51,9) på grund av en fortsatt ökad prispress i marknaden samt en högre andel reaförsäljning, förutom i egen e-handel.

Björn Borgs nettoomsättning sjönk med 6 procent i kvartalet till 180 miljoner kronor (191).

Norge står enligt bolaget för det största tappet eftersom de fortsätter att sälja av befintligt lager, men även Benelux och Danmark uppges ha tappat mot föregående år.

"Vi har samtidigt fortsatt god utveckling på våra egna marknader, framförallt Sverige och Finland gör ett starkt kvartal. Vår egen e-handel växer med 6 procent, vilket är en lägre tillväxttakt än tidigare. Den lägre tillväxttakten för egen e-handel är samtidigt i linje med plan då vi under kvartalet har arbetat med avsevärt lägre nedsättningsgrad (mindre rea) jämfört med föregående år", skriver bolaget i sin delårsrapport.

Enligt Björn Borg fortsätter underkläder och skor driva bolagets tillväxt, medan sportkollektionen uppges ha en något sämre försäljningsutveckling än föregående år. Minskningen för sportkollektionen beror främst på en sämre utveckling i Holland.

 


Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?