ANNONS:
Till Di.se
START BÖRS DI LIVE BEVAKNINGAR
ANNONS

Rapportflödet fortsätter - här är veckans höjdpunkter

Efter en hektisk vecka med många delårsrapporter saktar rapportfloden in.

Men det saknas inte guldkorn i nästa veckas utbud.

Nästa veckas rapportdramatik inleds på måndagen med mediekoncernen MTG, vars aktie steg i samband med förra rapporten men som sedan dess har tappat mark.

Viktigast i rapporten är om MTG vågar stå fast vid en omsättningsökning i år på 15 procent och en rörelsemarginal på omkring 5 procent. Under första kvartalet backade dock försäljningen med knappt 2 procent.

På tisdagen kommer Resurs Bank med sin rapport och på onsdagen blir det bättre fart med rapporter från spelbolaget Kindred, byggföretaget Skanska och gruvbolaget Lundin Mining.

I spelsektorn har utfallit hittills varit högst blandat med en överraskande stark rapport från Evolution Gaming samtidigt som Betsson blev kursförlorare efter att ha rapporterat om lägre omsättning och vinst.

Även för byggbolagen har utvecklingen hittills under rapportsäsongen varit spretig.

Peab redovisade stigande rörelsemarginal med fallande orderingång medan NCC ökade orderingångstakten samtidigt som marginalerna förblev pressade.

På torsdag är det dags för ABB. I samband med förra kvartalsrapporten fick vd:n Ulrich Spiesshofer sparken, vilket utlöste ett kursrally trots att kvartalssiffrorna inte nådde upp till förväntningarna.

Uppgången berodde på att marknaden tolkade beskedet som att uppdelningen av ABB har förutsättningar att fortsätta efter försäljningen av kraftdelen till Hitachi i december i fjol för motsvarande 100 miljarder kronor.

På torsdag presenterar även Loomis och Astra Zeneca sina resultat. Veckan avslutas på fredagen med Hexagon som redan har vinstvarnat, skogsbolaget SCA och bilteknikbolaget Veoneer, vars aktie har rasat med 60 procent sedan särnoteringen från Autoliv i juli i fjol.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer