Rapport: Snus kan rädda hundratusentals liv i EU

Hundratusentals liv skulle kunna räddas i EU om alla snusade som svenskarna enligt en rapport från Snuskommissionen. I en debattartikel i Aftonbladet kräver kommissionens ledamöter att regeringen driver frågan om att tillåta snus i hela EU.

Bild:TT

Över 350.000 personer skulle kunna undvika att dö av tobaksrelaterade sjukdomar om alla snusade lika mycket och rökte lika lite som svenskarna. Det slår Snuskommissionen fast i en ny rapport som publiceras på torsdagen.

Snuskommissionen är oberoende men finansieras av branschorganisationen Svenska Snustillverkarföreningen. Kommissionen leds av läkaren Anders Milton som bland annat varit ordförande för Läkarförbundet.

Kommissionen har tittat på hur dödligheten skulle ha sett ut om den svenska fördelningen mellan rökare och snusar fanns i hela EU. Underlaget kommer från världshälsoorganisationen WHO och gäller för män över 30 år. I statistiken räknas dödsfall hänförliga till tobaksrelaterade hjärt- och kärlsjukdomar samt tobaksrelaterad cancer in.

Enligt uträkningarna skulle drygt 355.000 liv kunna räddas i EU om alla länder nådde Sveriges tobaksdödlighet. Effekten är av förklarliga skäl störst i folkrikas länder som Polen och Tyskland, där det rör sig om 46.730 respektive 44.473 personer.

18 procent av den svenska männen snusar medan 12 procent rökar, den högsta respektive lägsta frekvensen i EU. Tobaksdödligheten ligger på 152 personer per 100.000 invånare, mindre än hälften av EU-snittet på 373 personer. Ungern ligger sämst till med 699 döda från tobaksrelaterade sjukdomar per 100.000 invånare.

I en debattartikel i Aftonbladet skriver Snuskommissionens ledamöter att det finns två skäl att ompröva den nuvarande EU-lagstiftningen gällande snuset. För närvarande hanterar EU-domstolen ett rättsfall som prövar snusförsäljning i Storbritannien. Processen drivs av svenska Swedish Match som är medlem i Svenska Snustillverkarföreningen.

Ledamöterna anser också att godkännande av så kallade e-cigaretter som använder ånga istället för rök är ett argument för att den svenska regeringen ska driva snusfrågan.

”Om inte Sverige informerar EU om skillnaden i farlighet mellan cigaretterna och snuset, vem ska då göra det?” skriver de.

Sverige har tidigare förgäves försökt få snus tillåtet i hela EU. Att försäljningen fortfarande är tillåten i Sverige beror på ett undantag som förhandlades fram i samband med inträdet i unionen. I övrigt gäller ett förbud mot försäljning av tobaksprodukter som inte röks eller tuggas.


Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB:s (”Ifrågasätt”) tjänst Ifrågasätt erbjuder Dagens industri möjligheten för läsare att kommentera vissa artiklar. Denna tjänst tillhandahålls således av Ifrågasätt som också är ansvarig för tjänsten. De kommentarer som Ifrågasätt tillgängliggör på tjänsten visas i anslutning till di.se. Dagens industri granskar inte kommentarerna i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetsgrundlagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen di.se. Läs mer om kommentering här.

Innehåll från AkaviaAnnons

Jobben som ger it-akademiker högst lön

Ju mer specialiserad du är, desto högre lön. I alla fall om du är it-akademiker. 

– Du som har kunskap inom datasäkerhet eller ett specifikt it-system och arbetar i den privata sektorn i Stockholm har bäst chans att få hög lön, säger Caroline Lindeberg, löneexpert på Akavia. 

Akavia bildades i januari 2020 av Jusek och Civilekonomerna och samlar i dag 130 000 ekonomer, jurister, samhällsvetare, it-akademiker, personalvetare och kommunikatörer. Som medlem har du inte bara tillgång till inkomstförsäkring och individuell rådgivning, utan också Sveriges bästa lönestatistik för akademiker.  

It-branschen har en kompetensbrist, vilket ger it-akademikerna ett bra läge i löneförhandlingen. 

– Lönenivåerna för systemvetare, programmerare och andra it-akademiker ändras i takt med branschens snabba utveckling. Men generellt ser vi att ju mer specialiserad du är, desto högre lön kan du få. Specialistkompetens är svår att hitta särskilt inom vissa unika eller avancerade it-system och inom datasäkerhet, säger Caroline Lindeberg.

Expertens 10 bästa tips för högre lön  

Vässar argumenten 

I storstäderna är lönerna generellt högre och allra högst ligger Stockholm med en medianlön på 53 100 kronor i månaden. I Göteborg och Malmö/Lund är den drygt 48 500 kronor. 

– I regel betalar också den privata sektorn mer. Men ibland kan statliga bolag matcha näringslivets löner, på grund av konkurrensen om de bästa talangerna i Stockholm. 

Skillnaden mellan branscher är däremot inte så stor. Försäkringsbolag ligger högst med en medianlön på 56 000 kronor i månaden, jämfört med industrin och telekom som ligger lägst med 52 600 respektive 51 000 kronor i månaden. 

– Men det är först när du finfördelar lönestatistik och anpassar den till din egen situation som den blir riktigt spännande och användbar. Då blir den ett verktyg och kan på riktigt ge dig rätt argument till lönesamtalet. Du kan jämföra din lön med andra med samma utbildning och titel och även bryta ned statistiken på åldersgrupp, examensår, befattning, region och bransch, säger Lee Wermelin, ordförande i Akavia. 

Två push-ups till!

Lee Wermelin betonar vikten av att ta lönesamtalet på allvar. Att läsa på, tänka efter – och ta hjälp av Akavias rådgivare. 

– Vi anställda är generellt duktiga på att förbereda oss yrkesmässigt – vi är pålästa och kunniga. Men när det handlar om våra egna intressen är vi i regel sämre. Då behöver vi någon som pushar oss lite, som en personlig tränare som säger ”Kom igen, två push-ups till!” 

Tänk också på att den enda stora möjlighet du har att ta större lönekliv är när du byter tjänst. Störst chans har du om du byter arbetsgivare, men även om du byter tjänst inom det nuvarande företaget och får nya arbetsuppgifter och mer ansvar. Missar du de tillfällena är det svårare att klättra i lön. Vid den generella, årliga lönerevisionen har du nämligen små chanser att höja lönen. 

– Även den första ingångslönen är viktig – den kan till och med vara avgörande för din framtida löneutveckling. Men för den som är ny på arbetsmarknaden kan det vara svårt att veta vilken lön som är rimlig att begära. Då kan Akavia och vår färska lönestatistik och lönerådgivning vara till stor hjälp, säger Caroline Lindeberg.

Så bemöter du chefens argument på lönesamtalet  

Mer från Akavia

Artikeln är producerad av Brand Studio i samarbete med Akavia och ej en artikel av Dagens industri

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?