Annons

Rapport: Putinkopplad penningtvätt via Danske Bank

Redan 2013 slog en chef i Danske Bank larm om att släktingar till Rysslands president Vladimir Putin och den ryska underrättelsetjänsten FSB stod bakom penningtvätt via Danske Bank i Estland. 

Det skriver den danska tidningen Berlingske som kommit över rapportern.

Förra våren avslöjades att Danske Bank, liksom flera svenska storbanker, var inblandade i en gigantisk penningtvätthärva där många miljarder slussats ut ur Ryssland via det internationella banksystemet.

Visselblåsaren skriver i sin rapport att "Putinfamiljen och FSB" låg bakom en rad misstänkta bolag som hade konton i banken. Enligt uppgifter till Berlingske ska en av de utpekade vara Vladimir Putins kusin Igor Putin. I rapporten står också att Danske Banks filial förmodligen gjort sig skyldig till brott.

I en skriftlig kommentar säger Danske Banks vd Tomas Borgen att det pågår den grundlig undersökning för att gå till botten med förhållandena i den estniska filialen.


Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?