Rapport: Norska oljesektorn fortsätter bromsa

Investeringarna i olja och gas i Norge kommer att fortsätta nedåt under de kommande två åren, enligt en rapport från lobbyorganisationen Norsk olje & gass.

Investeringarna i branschen 2017 väntas falla till 143 miljarder norska kronor, ned från årets nivå på 154 miljarder. Nedgången beräknas därefter fortsätta ned till 131 miljarder norska kronor 2018.

Under åren 2019-2021 beräknas nivån ligga på 126-137 miljarder norska kronor.


Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB:s (”Ifrågasätt”) tjänst Ifrågasätt erbjuder Dagens industri möjligheten för läsare att kommentera vissa artiklar. Denna tjänst tillhandahålls således av Ifrågasätt som också är ansvarig för tjänsten. De kommentarer som Ifrågasätt tillgängliggör på tjänsten visas i anslutning till di.se. Dagens industri granskar inte kommentarerna i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetsgrundlagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen di.se. Läs mer om kommentering här.

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?