Annons

Rapport: Jämställdheten minskar på börsen

Jämställdhetsarbetet i börsbolagens toppskikt visar oroväckande tecken på en inbromsning under 2020, enligt stiftelsen Allbrights årliga rapport.

”Många bolag har lagt jämställdhetsarbete på hyllan under pandemin”, säger Allbrights vd Amanda Lundeteg.

Allbrights vd Amanda Lundeteg.
Allbrights vd Amanda Lundeteg.Foto:Jesper Frisk

För första gången sedan stiftelsen Allbright började ranka näringslivets jämställdhetsarbete 2011 växer ”röda listan” över börsbolag som helt saknar kvinnor i ledningsgruppen. Allbrights vd Amanda Lundeteg bedömer att coronapandemin har haft stor påverkan på jämställdheten i bolagens operativa toppskikt.

”I kristider tenderar bolagen att tappa sitt jämställdhetsarbete – man håller inte i och man håller inte ut. Många bolag har lagt arbetet med frågan på hyllan under pandemin”, säger hon.

Hur går det att fastslå att utvecklingen är en konsekvens av pandemin?
”Röda listan växer för första gången och det är pandemin som är skillnaden i år jämfört med tidigare. Vi ser även att bolag pausar sina utbildningsinsatser och experter som jobbar med frågan får färre eller inga uppdrag”, säger Amanda Lundeteg. 

Andelen kvinnor i styrelserna står samtidigt oförändrat still på 34 procent sedan tre år tillbaka, medan andelen kvinnor på vd-post står och stampar på en av tio. Där finns snarare en korrelation med hotet om kvotering som försvann för tre år sedan, enligt Amanda Lundeteg.

”Vd och ordförande har de tyngsta posterna i näringslivet – det är där du har mest synlighet och mest makt. Det är tydligt att de rollerna fortfarande är reserverade för män”, säger hon.

Fjolårets rapport visade att fastighetsbranschen var först ut att uppnå jämställdhet med 40 procent kvinnor i ledningsgrupperna, men sektorn har under det gångna året fallit tillbaka till 38 procent.

Att andelen kvinnor i ledningsgrupperna totalt sett ökar med en procentenhet jämfört med i fjol är en effekt av att bolagen stramat åt i toppskiktet – snarare än ett resultat av faktiskt jämställdhetsarbete, enligt Amanda Lundeteg.

”Bolagen bantar sina ledningsgrupper. Andelen kvinnor har ökat, men det totala antalet kvinnor i ledningsgrupp har inte blivit fler. Det blir därför lite av ett falskt jämställdhetssteg och det känner vi igen även från tidigare kriser”, säger hon.

Sektorsvis ligger fastighetsbranschen dock fortsatt bäst till vad gäller jämställdhet följt av hälsovård och finans, medan energisektorn och kraftförsörjning liksom tidigare år rankas lägst.

De förväntade nytillskotten på börsen ser inte heller ut att förändra statistiken till det positiva. En granskning som Di nyligen har genomfört visar att mindre än 15 procent av bolagen som har eller planerar att göra en börsdebut i år leds av kvinnor. 

Amanda Lundeteg lägger nu ansvaret hos ägarna att sätta press för en förbättrad könsfördelning. Om inte trenden bryts, ökar risken för att kvoteringskravet åter hamnar på den politiska agendan, menar hon.

”Det vi ser är att institutionella ägare ändå försöker dra sitt strå till stacken, medan investmentbolag och familjeägare agerar sänke. Det är upp till de sistnämnda nu om det ska bli en kvoteringslag eller inte”, säger hon.


Innehåll från EPOSAnnons

Studie: Så påverkas du av dåligt ljud på jobbet

Strulande teknik och störande bakgrundsljud är inte bara kostsamma tidstjuvar i arbetet. Det kan också leda till stress och minskat välmående. 

– Har du upplevt en dag fylld med avbrutna och ineffektiva samtal kan det kännas utmattande. Det beror på att hjärnan slösar bort onödig energi och kognitiv förmåga för att kunna fokusera på det relevanta och önskade ljudet, säger Jesper Kock, Vice President of Research and Development på EPOS.

Ställ om företaget mot en hybrid arbetsplats med EPOS ljudlösningar 

I samma stund som jobben flyttade ut från kontorslandskapen och in i våra hem uppstod många nya problem och utmaningar – och buller är en växande smärtpunkt när arbetsplatsen blir hybrid. Vi utsätts för nya typer av bakgrundsljud och plötsliga avbrott som uppstår när vi samsas med andra familjemedlemmar på hemmakontoret. Dessutom har i princip all kontakt med kollegor och samarbetspartners förlagts till digitala rum som ställer ökade krav på utrustning och verktyg.

Dåligt ljud skapar mikrofrustrationer

Att ljudbortfall, bakgrundsbrus och teknikstrul under en videokonferens kan vara både störande och tidskrävande känner nog många igen sig i – och visste du att varje anställd förlorar nästan en halvtimme i veckan bara på dåligt ljud? 

I en internationell undersökning genomförd av IPSOS på uppdrag av EPOS framgår dessutom sambandet mellan dåligt ljud och vårt välmående. Att utsättas för avbrott och brus under arbetsdagen skapar återkommande mikrofrustrationer som kan leda till trötthet och stress över tid. 

Studien visar att hela 95 procent medger att deras koncentration och effektivitet på jobbet har påverkats på grund av dåligt ljud. Var tredje slutanvändare uppger också att de känt frustration och irritation över ljudproblem, och var fjärde att de har upplevt stress. Dessutom påverkar det vår självkänsla och 15 procent uppger också att dessa problem har känts pinsamma eller bidragit till sämre självförtroende.

Därför reagerar kroppen med stress

Att vi reagerar så omedelbart på ljud beror på att hörselsinnet är ett viktigt varningssystem. Det är direkt sammankopplat med kroppens stressreglerande system och kan utlösa en reaktion där stresshormon som kortisol eller adrenalin frigörs i kroppen. 

Att minska och få bort ljudkällorna som aktiverar den här stressresponsen i kroppen blir därför en prioriterad fråga som sätter teknikutvecklingen i fokus.

– När denna ansträngning är konstant under en period av dagar, veckor och månader kan det ha en överraskande skadlig inverkan på ditt välbefinnande. Det är av dessa skäl viktigt att utnyttja en enhet som har en högtalare och mikrofon av hög kvalitet som är utformad för att hantera och avbryta störande ljud har blivit så viktig, säger Jesper Kock.

Omställningen ställer nya krav på företagen

Ljudproblematiken kan på sikt leda till mer än förlorad effektivitet och att hitta en balans mellan privat och arbete har aldrig varit så viktigt som nu.

– De senaste månaderna har det visat sig att bullriga miljöer som inte är avsedda för arbete skapar mer stressande situationer, särskilt i kombination med högre förväntningar. Med anställda som jobbar på distans och är uppkopplade till kollegor via flera enheter som mobiltelefoner, e-post och kommunikations- och samarbetsplattformar, har efterfrågan på att leverera resultat nästan omedelbart ökat, säger Sir Cary Cooper, Professor of Organizational Psychology and Health at Manchester Business School och fortsätter: 

– Detta arbetssätt är dock inte hållbart och arbetsgivaren har en tydlig skyldighet att samarbeta med sina anställda för att hitta rätt lösningar för dem. Genom att arbeta tillsammans kan företag skapa de bästa lösningar som ökar teamets moral, skapar harmoni och optimerar arbetsproduktivitet och effektivitet.

Ställ om företaget mot en hybrid arbetsplats med EPOS ljudlösningar 

TIPS: Så minskar du ljudstressen på jobbet

• Alltid uppkopplad och tillgänglig. När gränsen mellan arbete och privat suddas ut är det viktigt att bygga upp en positiv kultur inom företaget. Innan du bokar in ännu ett virtuellt möte eller videosamtal: ställ dig frågan om detta inte skulle kunna vara ett email i stället?

• Se upp för möteströttheten. Varje anställd förlorar i snitt en halvtimme i veckan av sin produktiva arbetstid på grund av teknikstrul. EPOS undersökning visar också att alla mikrofrustrationer som uppstår kan leda till både minskat välmående och dålig självkänsla. En viktig uppgift som företagsledare blir därför att hitta metoder för att minska de dagliga stressfaktorerna.

• Att jobba på distans betyder inte att vi inte kan jobba tillsammans och tekniska lösningar blir allt viktigare när en stor del av kommunikationen sker digitalt. Enligt studien är 79 procent av beslutsfattarna överens om att bra ljudutrustning som headset, hörlurar och högtalartelefoner kan minska problematiken både i och utanför samtalen. Ljudupplevelser och robusta ljudkommunikationsverktyg blir högsta prioritet för att säkerställa produktivitet och kontinuitet i arbetsflödet.

Mer från EPOS

Artikeln är producerad av Brand Studio i samarbete med EPOS och ej en artikel av Dagens industri

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?