Annons

Räntor och valutor: USA-räntor ned på Fed-besked

Amerikanska statspappersräntor och dollarn sjunker något, främst i kortare löptider, efter Federal Reserves räntebesked på onsdagskvällen, dollarn handlas samtidigt något svagare mot euron och japanska yen.

Fed-kommittén meddelade att målintervallet för dagslåneräntan, Fed funds, lämnas oförändrad på mellan 0,50 och 0,75 procent, vilket var i linje med förväntningarna.

Förändringarna i uttalandet var samtidigt måttliga jämfört med i december, inga nya besked om reinvesteringar, men en referens till stigande sentimentsindikatorer hos konsumenter och företag och slopad referens till energipriser beträffande inflationen.

Omkring en halvtimme efter räntebeskedet noterades den amerikanska tvåårsräntan till 1,21 procent, 3 punkter lägre än omedelbart före beskedet. Tioårsräntan sjönk samtidigt 1 punkter, till 2,48 procent

På valutamarknaden handlades euron till 1:0772 mot dollarn, upp från 1:0740 omedelbart före beskedet. Mot japanska yen försvagades dollarn samtidigt från 113:50 till 113:10.


Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB:s (”Ifrågasätt”) tjänst Ifrågasätt erbjuder Dagens industri möjligheten för läsare att kommentera vissa artiklar. Denna tjänst tillhandahålls således av Ifrågasätt som också är ansvarig för tjänsten. De kommentarer som Ifrågasätt tillgängliggör på tjänsten visas i anslutning till di.se. Dagens industri granskar inte kommentarerna i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetsgrundlagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen di.se. Läs mer om kommentering här.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?