Räntor och valutor: Tyska långräntor uppåt

Tyska långräntor stiger efter beskedet att ECB meddelat att QE-programmet förlängs till december 2017, men att de samtidigt överraskande drar ner volymen till 60 miljarder euro från april.

Drygt en kvart efter beskedet är den tyska tioårsräntan upp 4 punkter till 0,43 procent, jämfört före. Den tyska tvåårsräntan är i stort sett oförändrad på -0,66 procent.

Euron stärktes initialt fån strax under 1:08 till 1:0874 som högst, för att därefter tappa till 1:0750.

Kronan stärktes 4 öre till 9:73 mot euron.


Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB:s (”Ifrågasätt”) tjänst Ifrågasätt erbjuder Dagens industri möjligheten för läsare att kommentera vissa artiklar. Denna tjänst tillhandahålls således av Ifrågasätt som också är ansvarig för tjänsten. De kommentarer som Ifrågasätt tillgängliggör på tjänsten visas i anslutning till di.se. Dagens industri granskar inte kommentarerna i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetsgrundlagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen di.se. Läs mer om kommentering här.

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?