ANNONS:
Till Di.se
START BÖRS MARKNADSNYTT BEVAKNINGAR
ANNONS

Räntor och valutor: Svagare yen efter ny Kina-status

Yenen tappade till lägsta nivån på åtta månader under natten mot tisdagen efter att USA slopat Kinas status som valutamanipulatör. 

Beskedet kom på måndagen, samtidigt som Kinas vice premiärminister Liu He anlände i Washington inför onsdagens undertecknande av ”fas ett”-handelsavtalet. 

”Washingtons beslut att slopa Kinas status som valutamanipulatör har bidragit till den positiva stämningen som redan råder inför undertecknandet av handelsavtalet”, sade Minori Uchida, chefsvalutastrateg vid MUFG Bank, till Reuters. 

På handelsfronten visade Kinesisk statistik att den totala handeln med USA minskade under 2019. 

Kinas totala export ökade med 0,5 procent under 2019 jämfört med 2018 medan importen minskade med 2,8 procent. 

Handeln med USA minskade med 11 procent under året i yuan. 

Svenska bostadsrättspriser i riket som helhet var oförändrade i december jämfört med föregående månad. Villapriserna sjönk 1 procent.

De senaste tolv månaderna har bostadsrättspriserna stigit 5 procent samtidigt som villapriserna stigit 5 procent.

Fastighetsmäklaren Bjurfors talar om en comeback för bostadsmarknaden i fjol.

”2019 var året då säljarna återfick övertaget. Det har varit högtryck på visningarna och försäljningarna har skett i allt snabbare takt. I flera fall har vi inte ens hunnit med att annonsera. Köparna har bokstavligen stått på kö”, säger Fredrik Kullman, vd på Bjurfors i Stockholm, i en kommentar.

Den totala arbetslösheten i Sverige uppgick till 7,4 procent i december, en ökning från 7,0 procent jämfört med samma månad föregående år. 

Den öppna arbetslösheten uppgick till 4,0 procent av arbetskraften i december, jämfört med 3,8 procent för ett år sedan.  

På fredagens agenda står bland annat amerikansk KPI-inflation för december.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer