1515

Räntor och valutor: Stark utveckling i svensk tillverkningsindustri

Europaräntorna sjönk 2-3 punkter på torsdagen, medan börserna sjönk och dollarn stärktes. 

Federal Reserves föredragna inflationsmått, core-PCE, uppgick till 1,5 procent i februari jämfört med samma månad föregående år. Oförändrat jämfört med föregående månad och i linje med prognos.

De privata inkomsterna i USA steg 0,4 procent i januari, jämfört med föregående månad. Samtidigt steg privatkonsumtionen 0,2 procent från månaden före. 

Analytiker hade räknat med att inkomsterna skulle ha stigit 0,3 procent och att konsumtionen skulle ha stigit 0,2 procent, enligt Reuters snittprognoser.

Arbetslösheten i euroområdet uppgick till 8,6 procent i januari, jämfört med reviderade 8,6 procent även i december, enligt Eurostat. Utfallet var i linje med analytikernas prognos, enligt Reuters enkät. 

Jessica Hinds på Capital Economics skrev i en kommentar att även om arbetslöshetsnivån var oförändrad och antalet sysselsatta bara kröp ned tyder undersökningar på att återhämtningen på arbetsmarknaden bör få nytt momentum.

Det förbättrade läget på arbetsmarknaden väntas dock bara leda till måttliga löneökningar. 

"Vi tvivlar på att löneökningarna kommer vara riktigt så starka som våra prognoser för arbetslösheten antyder. Det finns trots allt mycket lediga resurser på arbetsmarknaden, särskilt när man räknar med de anställda som vill jobba fler timmar", skrev hon. 

Industri-PMI för euroområdet sjönk till definitiva 58,6 i februari från 59,6 föregående månad.

Enligt Reuters enkät väntades ett index på 58,5 i linje med den preliminära statistiken.

Chris Williamson, chefekonom på Markit, skrev i en kommentar att även om industri-PMI föll för andra månaden i rad i februari indikerar undersökningen fortsatt att fabrikerna har den starkaste tillväxtperioden på 18 år.

Särskilt positivt är att uppgången är brett baserad och alla länder rapporterar stabil tillväxt, till och med Grekland rapporterar den bästa tillväxten på 18 år.

Euron fortsatte tappa på torsdagen och handlas nära sjuveckorslägsta. Mjuk inflation på onsdagen och det något svagare PMI-utfallet på torsdagen har bidragit till att dämpa förväntningarna om en nedtrappning av stimulanser från ECB. 

"I början av året hade vi mycket snack om styrkan i tillväxten, och vi hade mycket spekulationer kring att ECB skulle dra tillbaka stimulanserna mer aggressivt - folk pratade till och med om höjningar i slutet av året", sade Jane Foley, valutastrateg vid Rabobank till Reuters. 

"Mycket av det har bara trillat bort och det finns en lite mer pragmatisk syn på vad ECB sannolikt kommer göra, vilket kanske är en räntehöjning 2019, vilket fortfarande är en bit bort. Om vi lägger det ovanpå USA-storyn finns det en kontrast", sade hon. 

Men det finns tecken på att tillväxten kan komma att kylas av de kommande månaderna. En nedgång i delindex för nya exportorder till 11-månaderslägsta tyder på att den starka euron börjar dämpa exportförsäljningen, sade han.

ISM inköpschefsindex för industrin steg till 60,8 i februari jämfört med 59,1 i januari, enligt Reuters. Väntat enligt Reuters prognosenkät var ett index på 58,7.

Andrew Hunter, USA-ekonom på Capital Economics, skrev att det var ett positivt tecken inför nästa veckas jobbrapport då uppgången främst drevs av ett hopp uppåt i delindex för sysselsättning, som steg till 59,7 från 54,2. 

Inköpschefsindex för svenska industrisektorn steg till 59,9 i februari, från 57,0 föregående månad. Enligt SME Direkts enkät väntades industri-PMI ha stigit till 57,8 i februari.

Silf/Swedbank skrev i en kommentar att det höga utfallet visar på en fortsatt stark utveckling i tillverkningsindustrin. Delindex för orderingången, som ökade med 6,6 indexenheter till 61,4, bidrog mest till ökningen, då det gav 2,0 indexenheter till totalindex.

Jack Allen på Capital Economics skrev i en kommentar att utfallet ger stöd åt synen att den underliggande inflationen kommer öka vilket i sin tur tvingar Riksbanken att höja räntan snabbare än de flesta räknar med.

I ett tal i Luleå på torsdagsmorgonen sade riksbankschefen Stefan Ingves att penningpolitiken behöver gå försiktigt fram och det är inte tillräckligt att ha en inflation på 2 procent under bara en månad.

Utmaningen nu är att hålla inflationen runt 2 procent och att uthålligt hålla den runt målet.

Han konstaterade att tjänstepriserna gått i fel riktning, och den nuvarande inflationstakten är lägre än vad Riksbanken antagit. Riksbanken väntar sig ändå att inflationen kommer förbli nära 2 procent de kommande åren, men om kronan stärks för snabbt kommer inflationen inte nå 2 procent.

Kronan var i stort oförändrad mot dollarn jämfört med onsdagen vid 8:30 medan den stärktes omkring 3 öre mot euron till 10:10.

Räntan på den svenska tioårsobligationen sjönk 4 punkter till 2,85 procent. 


Innehåll från CatalystOneAnnons

HR-systemet CatalystOne en av nycklarna till Aller medias transformation

Joakim Romanus, Koncerndirektör HR och Kommunikation, Aller media.
Joakim Romanus, Koncerndirektör HR och Kommunikation, Aller media.

De senaste sju åren har Aller media genomgått en omfattande transformation, såväl när det gäller affärsmodellen som tekniken och kulturen. De senaste två åren har de dessutom gjort sina bästa resultat i företagets historia. En del av transformationen för att strukturera HR-arbetet har varit CatalystOne.

– Det finns inga genvägar till att göra en sån här omställning, säger Joakim Romanus, Koncerndirektör HR och Kommunikation, Aller media.

Omorganisationen hos Aller media har inneburit ett enormt arbete där man gjort stora digitala satsningar, bland annat genom nyanställning av ett helt nytt team inom tech. Implementeringen av systemet CatalystOne har varit en viktig faktor för att bli en digitalt mogen arbetsplats och stötta både chefer och medarbetare i deras vardag. Arbetet med att implementera HR-systemet har varit ett riktigt lagarbete där alla medarbetare på HR- och lön har varit inblandade. 

– Vi har anpassat systemet till Aller medias vardag och strukturer. En process där allas våra olika kunskaper var extermt viktig. Vår tillämpning av CatalystOne går hand i hand med utvecklingen av våra chefer i ett långsiktigt ledarskapsprogram och hjälper våra chefer att vara autonoma och hantera sina processer själva. Det hjälper oss också att få en bättre struktur, som tillsammans med datan möjliggör utrymme för dialog och utveckling. Det leder i sin tur till effektivitet och resultat, säger Joakim.

Hög efterfrågan på effektiva och automatiserade processer

CatalystOne är ett HR-system baserat på olika moduler som vida täcker de processer som behövs ur ett modernt HR-perspektiv. Den modulbaserade designen innebär att lösningarna kan uppdateras efter behov, allteftersom organisationen förändras.

– Det som främst efterfrågas idag är effektiva och automatiserade processer som sköter sig själva, och där ligger vi verkligen i framkant. CatalystOne gör i princip allt i kundens HR-värld utom att betala ut löner, säger Rickard Hellner, VP Customer Success på CatalystOne.

En ny kultur

I och med omställningen hos Aller media gjordes stora förändringar för att bygga en ny kultur, präglad av tillit, öppenhet och ett nytt arbetssätt där alla medarbetare har möjlighet att skapa sin optimala vecka med en mix av hemmakontor och arbete från kontoret. 

– Vi kallar vårt nya arbetssätt för life@allermedia och det inrymmer så mycket mer än bara vilken fysisk plats vi ska arbeta ifrån. Självledarskapet kommer att bli extremt viktigt och underlättas av ett stabilt och strukturerat HR-system. Vi har satsat stort på medarbetarkommunikation internt, både för information och transparens men också för att bygga broar i organisationen och skapa en förståelse för att alla medarbetare och deras kompetenser är viktiga kuggar för att nå våra högt satta mål. Det har fungerat bra –  på bara några år har vi gått från -48 i eNPS till, i den senaste mätningen +28, som av mätinstituten räknas som fantastiskt bra. Branschgenomsnittet ligger på -11, säger Joakim.

Mer lätthanterlig HR-process

De senaste åren har Aller media dubblerat kundnöjdheten, attraherat välrenommerade data scientists och framför allt – de har gjort sina bästa resultat i företagets historia. Joakim har dessutom nominerats till årets HR-direktör.

– CatalystOne har hjälpt oss med bättre processer gällande on- och offboarding, är ett smidigt verktyg för att se organisationsscheman och också ändra dessa, och kanske framförallt att samla strukturerad och överskådlig masterdata om medarbetare. Hela vår HR-process har blivit mer lätthanterlig och transparent för både chefer och medarbetare, avslutar han.

Om CatalystOne 

CatalystOne är ett IT-företag med ett brinnande engagemang för människan. Med stöd av sitt HR-system hjälper man företag att öka kvalitet och säkerhet i HR-data och processer samt skapa engagerande och utvecklande arbets-platser med dedikerade medarbetare. CatalystOnes kunder återfinns bland nordiska medelstora och stora företag, med systemanvändare över världens alla kontinenter. CatalystOne har kontor i Stockholm, Oslo, Köpenhamn och Sandefjord samt ett FoU-centrum i Chandigarh, Indien.

Läs mer här

 

Mer från CatalystOne

Artikeln är producerad av Brand Studio i samarbete med CatalystOne och ej en artikel av Dagens industri

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Dagens industri som e-tidning redan kvällen innan

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?