Förmiddagens Europafokus riktas mot Eurostats beräkning av preliminär inflationstakt i euroområdet i februari, klockan 11.00.
Efter preliminära februari-utfall något under prognos från Spanien och Frankrike tidigare i veckan visade utfallet från Tyskland en något högre inflationstakt än väntat. Det har i sin tur följts av att konsensusprognosen inför dagens EMU-data har justerats upp till 2,0 procent, från 1,9 procent tidigare.
I januari var KPI-inflationen i euroområdet 1,8 procent, och om februari-utfallet kommer in i linje med prognos skulle det vara första gången sedan januari 2013 som euro-inflationen når 2 procent. Kärninflationstakten, som ECB-ledamöterna är mer bekymrade över, väntas dock ha legat kvar på 0,9 procent i februari, i så fall för tredje månaden i rad.
Data från Tyskland på torsdagsmorgonen visade importpriserna steg 0,9 procent i januari jämfört med december. Det var högre än väntade +0,5 procent och januari blev därmed sjätte månaden i rad med tyska importpriser över prognos. Ökningen på årsbasis var 6,0 procent i januari, över väntade 5,5 procent.
Svenska statsobligationsräntor stiger marginellt på torsdagsförmiddagen, kronan stärks samtidigt ett par öre mot euron jämfört med noteringarna vid den svenska stängningen på onsdagen.
SCB-data på förmiddagen visade att den svenska bytesbalansen genererade ett överskott på 64,3 miljarder kronor under fjärde kvartalet. Det var högre än de 50,8 miljarder som noterades fjärde kvartalet 2015 och det högsta överskottet som noterats sedan tredje kvartalet 2008 (71 miljarder kronor).
Utlandsställningen visade samtidigt att Sverige hade en nettotillgång mot utlandet på 730 miljarder kronor, en ökning från 484 miljarder kronor under tredje kvartalet.
Amerikanska statspappersräntor har endast noterat blygsamma rörelser efter den svenska marknadens stängning på onsdagen, efter att ha stigit tydligt tidigare i veckan i spåren på att marknadsaktörer har omvärderat sannolikheten för en räntehöjning från Fed om knappt två veckor.
Under natten till torsdagen sällade sig den tidigare überduvan, Fedguvernören Lael Brainard, till den numera ganska långa raden av Fedledamöter som flaggat för att det kan bli aktuellt att höja räntan inom kort.
Lael Brainard sade att den amerikanska ekonomin utvecklas positivt och att det därför kan vara lämpligt att höja räntan snart.
"Förutsatt att vi ser fortsatta framsteg så kommer det troligen att snart vara lämpligt att ta bort ytterligare ackommodation, och fortsätta på en gradvis bana", sade hon.
Ekonomerna på SEB meddelade på torsdagsförmiddagen att de har ändrat sin prognos och räknar nu med att Fed höjer räntan den 15 mars. De har även tidigare sett goda skäl för en marshöjning men saknat tydlig vägledning om detta från Fed.
"Men Fed har blivit allt mer hökaktigt de senaste veckorna och gårdagens tal av Brainard gick också i linje med detta. Feds kommunikation har varit mycket framgångsrik i att snabbt bana väg för en marshöjning", skrev SEB-ekonomerna i ett kundbrev.
Marknadens prissättning av sannolikheten för en räntehöjning i mars noteras till 86 procent på torsdagsförmiddagen enligt Bloomberg News kalkylator. Det kan jämföras med cirka 40 procent förra fredagen.
Det kvarstår dock några viktiga hållpunkter inför FOMC-mötet den 14-15 mars som eventuellt kan ändra förväntningsbilden; på fredagen, klockan 19.00, talar Fedchefen Janet Yellen om ekonomiska utsikter, och hennes vicechef Stanley Fischer ska tala om penningpolitiskt beslutsfattande klockan 18.30.
I den mån det skulle kvarstå osäkerhet om vilket beslut Fed kommer att fatta den 15 mars kan dessa eventuellt skingras efter jobbstatistiken för februari, som presenteras den 10 mars.
Torsdagens USA-agenda är relativt tunn men bjuder ändå på sedvanlig veckostatistik över nyanmälda arbetslösa i USA, klockan 14.30.