Tyska räntor steg 1 punkt medan USA-räntorna var upp 1-3 punkter med den tioåriga statsobligationen på 2,91 procent. Dollarn tappade till 106:30 mot yenen och 1:2290 mot euron, men nettoförändringarna från svensk stängning på tisdagen var små.
Federal Reserve väntas höja räntan med 25 punkter och fokus ligger mer på punkterna i ränteprognoserna, det vill säga de enskilda ledamöternas ränteförväntningar.
"Dollarn har utrymme att stärkas i närtid, särskilt om det totala budskapet från FOMC tas emot som hökaktigt. Fed kommer troligen inte att lyfta punkterna tillräckligt för att dra upp medianen från tre till fyra höjningar i år, men kommer säkert att dra upp från två till tre under 2019", sade Rodrigo Catril på National Australia Bank till Bloomberg News.
En fortsatt överhängande risk för upptrappade handelskonflikter har generellt lagt sordin på stämningen, och G20-mötet i Buenos Aires innebar ingen direkt förändring.
Kommunikén från mötet konstaterade att de globala ekonomiska utsikterna har fortsatt att förbättras sedan mötet i oktober. De framhöll att internationell handel och investeringar är viktiga tillväxt- och produktivitetsmotorer, men utelämnade tidigare lydelser mot protektionism.
"Vi arbetar för att stärka handels bidrag till våra ekonomier", löd det gemensamma uttalandet.
Frihandel stod ändå i fokus under mötet, enligt Tysklands finansminister Olaf Scholz.
"Av alla samtal i Buenos Aires kan man sluta sig till att de flesta är mycket oroade över en eventuell eskalering och om handelskrig skulle avgöra framtiden", sade han.
USA:s finansminister Steven Mnuchin indikerade att de inte har några avsikter att backa från de planerade stål- och aluminiumtullarna, eller andra åtgärder riktade mot Kina.
"Vi måste vara redo att agera i USA:s intresse, igen, för att försvara fri, rättvis och ömsesidig handel", sade han och tillade att de är redo att möta risken för handelskrig.
Noteras från kommunikén kan också att den talar om att den senaste tidens marknadsvolatilitet trots goda fundamenta i den globala ekonomin är en påminnelse om risker och sårbarheter för chocker. Formuleringen är ny och tar hänsyn till Japans åsikt att marknadsoron i februari, som orsakade en kraftig yenförstärkning, inte låg i linje med fundamenta.
Enligt en undersökning som Bank of America Merrill Lynch har genomfört bland investerare är nu handelskrig den risk som oroar mest. Senast handelskrig toppade oroslistan var i januari 2017, det vill säga när Donald Trump tillträdde som president.
Kinesiska företrädare gjorde inga direkta uttalanden vid G20-mötet men Wall Street Journal rapporterade att Kina förbereder motåtgärder mot de amerikanska tullarna, bland annat mot jordbruksprodukter. Responsen kommer samtidigt att vara
"måttlig och proportionell", sade en källa.
USA:s handelsrepresentant Robert Lighthizer sade på onsdagen att de för samtal med en rad länder om permanenta undantag från tullarna, och att det kan bli tillfälliga undantag under tiden som samtalen pågår. Samtidigt ska ett besked om åtgärder mot Kina komma inom kort.
USA-data på onsdagen visade att underskottet i bytesbalansen steg till 128,2 miljarder dollar under fjärde kvartalet. Underskottet i handelsbalansen vidgades till 214,3 miljarder dollar från 195,3 miljarder dollar tredje kvartalet.
Såväl IFO-institutet som de ekonomiska rådgivarna till den tyska regeringen presenterade prognoser på onsdagen, och de förra ser en BNP-tillväxt på 2,6 procent i år medan de senare ser 2,3 procent. Båda flaggade samtidigt för att ett eskalerande handelskrig är en uppenbar risk mot såväl Tysklands ekonomi som den globala tillväxten.
Pundet stärktes 0,3 procent till 1:4070 mot dollarn och brittiska räntor 6-7 punkter upp efter ny arbetsmarknadsstatistik.
Sysselsättningen ökade med 168.000 personer under tremånadersperioden till januari medan arbetslöshetsnivån sjönk till 4,3 procent, väntat var 4,4 procent. Löneökningarna exklusive bonusar steg som väntat till 2,6 från 2,5 procent, medan löneökningstakten inklusive bonusar steg till 2,8 från 2,7 procent, den högsta takten sedan september 2015.
Bank of England har policymöte på torsdagen och väntas då lämna oförändrat, men de kan stärka förväntningarna om ett agerande i närtid.
"I BOE-termer så pekar högre löner på uppåtrisker för inhemskt skapad inflation och förbättrade jobbsiffror visar på än mindre lediga resurser. Med andra ord så stöttar detta skälen för en räntehöjning i maj", sade Alan Clarke på Scotiabank till Bloomberg News.
Svenska räntor steg 1-2 punkter medan kronan tappade 2 öre till 8:21 mot dollarn och 3 öre till 10:09 mot euron.
Bitcoin-terminen på CME steg med drygt 5 procent till 9.065 dollar efter att G20-länderna visserligen varnat för stigande risker med kryptovalutor, men samtidigt avstått från att uppmana till stramare reglering.