1515

Räntor och valutor: Nya hot från Nordkorea stärker yenen

USA-räntorna fortsatte uppåt efter svensk stängning på torsdagen efter att Federal Reserve dagen före signalerat att de kan höja styrräntan igen i december.

I fredagens asiatiska handel har de amerikanska räntorna vänt nedåt, de regionala börserna sjunker och yenen stärks mot dollarn efter nya hot från Nordkorea. Landets president Kim Jong-Un uppges sagt att USA:s president Donald Trump, som han kallade "mentalt störd", ska få betala dyrt för sitt tal i FN.

Enligt en företrädare för Nordkorea kan hoten inkludera att testa en vätebomb i Stilla havet.

Inför FN:s generalförsamling tidigare i veckan hotade Trump med att USA skulle förgöra Nordkorea om landet angriper USA eller dess allierade.

Tidigt på fredagsmorgonen noteras den amerikanska tioårsräntan till 2,26 procent, oförändrat från svensk stängning, efter att på torsdagskvällen ha varit uppe på 2,28 procent.

I eftermiddag publiceras Markit PMI kombinerade index för september. Industri-PMI väntas ha stigit svagt, medan tjänste-PMI spås ha sjunkit svagt.

På valutamarknaden handlas nu yenen kring 111:82 mot dollarn, jämfört med 112:33 vid svensk stängning i går. Euron har samtidigt stärkts till 1:1057 mot dollarn (1:1922).

Kronan är 2 öre starkare mot dollarn och ett halvt öre svagare mot euron.

På fredagens europeiska makroagenda hittar vi definitiva BNP-utfall från Nederländerna och Frankrike, det blir också preliminära PMI från euroområdet och ordertrender från brittiska CBI.

Storbritanniens premiärminister Theresa May ska hålla ett linjetal om brexit i Florens. Enligt uppgifter på torsdagen kommer hon att säga att hon vill ha en övergångsperiod på två år efter att landet lämnat EU.

På fredagen skriver Financial Times att May i sitt tal även kommer att lova att stärka det juridiska skyddet för EU-medborgare som bor i Storbritannien.

ECB-chefen Mario Draghi ska tala i Dublin och riksbankschefen Stefan Ingves leder en paneldebatt om hantering av dåliga lån i EU:s banksektor vid ESRB:s årliga makrotillsynskonferens under förmiddagen.

Vice riksbankschef Martin Flodén talar om det ekonomiska läget och aktuell penningpolitik i Linköping.

Vidare publicerar SCB finansräkenskaperna för andra kvartalet.


Innehåll från GetacceptAnnons

Försäljning digitalt – kan ge upp till 30% högre hitrate

Att sälja digitalt kan lätt förknippas med en opersonlig säljprocess. Det blir svårare att visa vår personlighet, och offerten drunknar i en mailkorg tillsammans med minst tio andra. Så hur gör man för att inte bara klara av, utan till och med förbättra, sin försäljningsprocess när man säljer digitalt? 

– Det handlar om att hitta kommunikationskanaler som inte redan är mättade, säger medgrundaren av Vainu, Mikko Honkanen.

På Vainu har man tagit i bruk GetAccept i sina säljprocesser för att bättre kunna följa varje steg av säljprocessen via data - inte bara genom magkänsla. När de testade att skicka avtal både med och utan GetAccepts videofunktion, fick de högre stängningsfrekvens på de offerter som skickades med videopresentation. 

– Även om många vet att video är bra i alla möjliga sammanhang idag, är det ändå få B2B-bolag som nyttjar det. Därför är det en kommunikationskanal som gör det enkelt att sticka ut, menar Mikko Honkanen.

När Samir Smajic, VD och medgrundare av GetAccept, startade företaget 2015 så var det redan tydligt att digitalt var framtiden för B2B-försäljning. Sedan har utvecklingen gått snabbare än man räknat med.

– Att kunna ge en riktigt bra digital kundupplevelse, dubblar enligt McKinsey & Co sannolikheten för att stänga affären. Och det gör man inte genom att bara skicka en massa mail. E-signering är ett sätt att öka sin hitrate, men adderar man funktioner som engagerar, exempelvis chatt, video, en snygg paketering av sitt avtal och automatiska påminnelser, så ökar sannolikheten ännu mer.

Bland de som använder GetAccept så har de som använder fler engagerande funktioner i sina utskick upp till 30% högre hitrate, än de som endast skickar iväg ett avtal för e-signatur. Ingen vill ha en tråkig säljprocess, och kan man hitta sätt att göra den intressant och interaktiv kommer inte bara kunden bli nöjdare, utan du skapar också en snabbare och smidigare försäljningsprocess. 

– Det ligger kvar en gammal myt om att bolag inte är redo att börja arbeta såhär, och att det bara funkar på mindre affärer. Faktum är att data visar att 70% av företag är beredda att göra affärer upp till fem hundra tusen kronor i en onlinemiljö. En annan vanlig fördom är att kundens kund vill ha det på det traditionella viset. Men det är inte sant. Vi får ständigt kommentarer från våra kunder där de berättar om hur nöjda deras kunder blivit med det nya, förenklade sättet att signera avtal. Och det får våra kunder att se bra ut, säger Samir Smajic. 

Att komma igång med en mer engagerande digital säljprocess behöver varken vara tidskrävande eller svårt. I GetAccept har du allting samlat och får både översikt, automation och kommunikation i ett och samma verktyg. Att komma igång behöver inte ta mer än någon timme - även för det lite större säljteamet. 

Lär dig mer och boka en demo med GetAccept idag! 

Mer från Getaccept

Artikeln är producerad av Brand Studio i samarbete med Getaccept och ej en artikel av Dagens industri

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Dagens industri som e-tidning redan kvällen innan

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?