Vid svensk stängning var den tyska tioårsräntan ned 3 punkter till 0,31 procent, från svensk stängning dagen före, medan den svenska tioåringen slutade 2 punkter ned till 0,65 procent.
Norska kronan fick en skjuts uppåt och korta räntor steg sedan Norges Banks regionala företagsenkät visat att företagskontakterna uppgett att produktionen de senaste tre månaderna var högre än föregående kvartal, och att de väntar sig högre produktionstillväxt det närmaste halvåret.
"Tillväxten har tilltagit något sedan i höstas och har varit lite starkare än företagen väntade i november. Produktionstillväxten är särskilt kopplad till en ökad offentlig efterfrågan. Tillväxten har ökat i alla sektorer, med undantag av exportindustrin", skrev Norges Bank.
SEB såg rapporten som ytterligare bevis på att Norges ekonomiska momentum återhämtar sig.
"Den aggregerade produktionsindikatorn återhämtade sig ytterligare och produktionsförväntningarna för de kommande sex månaderna är tillbaka på nivåer som senast sågs under våren 2013", skrev SEB i en kommentar.
De tillade att ett förbättrat tillväxtmomentum, lägre arbetslöshet än väntat och en fortsatt prisuppgång för befintliga bostäder kanske motverkar den negativa påverkan på räntebanan från försämrade inflationsutsikter.
Nordea förde ett liknande resonemang.
"Det finns inget behov av fler sänkningar. Om något stärker dagens rapport argumenten för en högre (ränte-)bana, men kom ihåg att inflationen är på nedsidan", skrev Nordeas Erik Johannes Bruce i ett kundbrev.
Tyska industriorder överraskade däremot negativt på morgonen då orderingången till tillverkningsindustrin sjönk 7,4 procent i januari, från föregående månad. Jämfört med motsvarande månad året före minskade den 0,8 procent.
Enligt Bloomberg News enkät väntades en nedgång med 2,5 procent jämfört med föregående månad och en ökning med 4,3 procent jämfört med samma månad året före.
Exportorderingången sjönk 4,9 procent medan inhemsk orderingång minskade 10,5 procent, från månaden före.
Det tyska ekonomidepartementet sade i en kommentar att den svaga starten på året bör vara hanterbar.
"Förtroendet i tillverkningsindustrin är väsentligt bättre än det långsiktiga genomsnittet, så en återhämtning i tillverkningen kan fortfarande väntas", enligt ekonomidepartementet.
Commerzbanks Ralph Solveen konstaterade i ett kundbrev att den tyska tillverkningsindustrin fick klart färre order än väntat i januari. Även om nedgången till största delen berodde på mycket få order i den alltid volatila sektorn "annan transportutrustning" (flygplan, fartyg, osv) så blev det ett tydligt fall på 3,8 procent.
"Dagens siffror är definitivt en besvikelse. Men givet att sentimentindikatorerna fortfarande är mycket positiva så tror vi att detta är en avvikelse och att vi redan i februari kommer att få se en motrörelse. Trenden i industriproduktion bör fortfarande peka uppåt de kommande månaderna", enligt Commerzbank-ekonomen.
Han tillade att för industriproduktionen bör den väntade motrörelsen mot december månads tydliga minus komma redan i januari.
Riksgälden meddelade att statens betalningar visade ett överskott på 42,9 miljarder kronor i februari. Riksgäldens prognos pekade mot ett överskott på 48,2 miljarder kronor.
Skatteinkomsterna var cirka 2 miljarder kronor lägre än prognos, medan Riksgäldens nettoutlåning till myndigheter med flera var 2,7 miljarder kronor högre än prognos, vilket bland annat förklaras av en oväntad utlåning till Kärnavfallsfonden.
OECD spådde i sin interimsprognos att den globala BNP-tillväxten ökar måttligt i år och nästa år med stöd av finanspolitiska initiativ i de större ekonomierna. Förtroendet har förbättrats men konsumtionen, investeringarna, handeln och produktiviteten är "långt ifrån starka" och tillväxten är långsam i en historisk jämförelse.
OECD varnade samtidigt för att frikopplingen mellan finansiella marknader och fundamenta, potentiell marknadsvolatilitet, finansiell bräcklighet och policy-osäkerhet kan bromsa den måttliga återhämtningen.
USA-räntorna fortsatte svagt uppåt på tisdagen, med den tioåriga statsobligationen upp 2 punkter till 2,51 procent.
Statistik på eftermiddagen visade att underskottet i handelsbalansen i januari ökade till femårshögsta på 48,5 miljarder dollar, vilket prickade analytikernas förväntningar.
På valutamarknaden handlades euron något svagare mot dollarn kring 1,057 (1,060), medan dollarn i sin tur stärktes till 114,02 mot yenen (113,87).
Kronan var stabil kring 9,53 mot euron och tappade 2 öre till 9,02 mot dollarn.
Brittiska pund handlades kring sjuveckorslägsta mot dollarn inför överhusets omröstning om parlamentets rätt att enligt lag godkänna eller förkasta premiärminister Theresa Mays förslag om att aktivera artikel 50.
Kinas valutareserv ökade oväntat till 3.005,1 miljarder dollar i februari, upp från 2.998,2 miljarder i slutet av januari. Väntat var en nedgång till 2.967,0 miljarder dollar.
Det var första gången sedan i juni förra året som valutareserven ökade.