1515

Räntor och valutor: Kronan tappar

Strax före tre på fredagseftermiddagen fick polisen larm om en bil som kört in i en folkmassa på Drottninggatan i Stockholm, och företrädare för polisen sade till SVT att det rör sig om en misstänkt terrorattack.

Kronan tappade under eftermiddagen, 4 öre mot dollarn till 9:04 och 3 öre mot euron till 9:62.

Den amerikanska jobbrapporten kom in klart under förväntan och antalet sysselsatta steg med 98.000 i mars, mot väntade 180.000.

Arbetslösheten sjönk samtidigt till 4,5 procent jämfört med 4,7 procent månaden före.

Dollarn raderade initialt ut hela fredagens förstärkning och nådde tillbaka till nivåerna som nåddes under natten i samband med nyheten att USA skickat kryssningsrobotar mot en syrisk flygbas.

Efterhand stärktes valutan och vid svensk stängning handlades den omkring 110:74 mot yenen och 1:06 mot euron.

Den amerikanska tioåringen sjönk 2 punkter till 2,32 procent.

"Det blandade arbetsmarknadsresultatet i mars, med mycket svagare sysselsättning än väntat och mycket starkare arbetslöshet än väntat kommer inte ändra Feds bild av ekonomin", skrev Petter Lundvik på Handelsbanken i en kommentar efter utfallet.

Han pekade på att Fed har betonat att den förväntade svagheten i första kvartalets tillväxt är tillfällig och primärt beroende av tekniska faktorer som problem med säsongsjusteringar efter finanskrisen 2008-2009.

"Vi tror att Fed kommer att höja räntan med 0,25 procentenheter i juni och september i linje med centralbankens egen prognos", skrev han.

Johnny Bo Jakobsen på Nordea menar att jobbrapporten var "hälsosam", trots den låga huvudsiffran, som han menar är en reflektion av att mars var en kall månad medan både januari och februari var ovanligt milda.

Han pekar bland annat på sysselsättningstalen i den väderkänsliga byggsektorn, som steg med 6.000 i mars, ned från 59.000 månaden före och en genomsnittlig ökning med 35.000 under senaste tre månaderna, vilket tyder på att vädret hade negativ effekt.

Missilangreppet, som beordrades av president Donald Trump, var ett svar på den syriska regeringens kemvapenattack i tisdag, och riktades mot en syrisk flygbas.

Donald Trump sade i ett uttalande efter attacken att han beordrat ett riktat militärt angrepp mot det flygfält i Syrien som använts för kemvapenbombningen. Han sade att det inte kan råda någon tvekan om att Syrien hade använt förbjudna kemvapen.

"Det ligger i USA:s vitala nationella säkerhetsintresse att förhindra och avskräcka från spridningen och användningen av dödliga kemvapen", sade Donald Trump.

"Det kan inte råda någon tvekan om att Syrien använde förbjudna kemvapen, bröt mot sina åtaganden under kemvapenkonventionen och ignorerade uppmaningarna från FN:s säkerhetsråd", fortsatte han.

Enligt företrädare för Pentagon ska Ryssland ha informerats före attacken.

Den ryske utrikesministern Sergei Lavrov sade på fredagen att han hoppas att den amerikanska robotattacken mot en flygbas i Syrien under natten mot fredagen inte gör irreparabel skada för relationerna mellan Ryssland och USA.

"Det är en aggressionshandling på absolut påhittade grunder", sade Sergei Lavrov.

Vice riksbankschefen Henry Ohlsson sade på fredagen att det samlade resursutnyttjandet i svensk ekonomi har passerat normala nivåer och väntas bli än högre kommande år. Samtidigt ser Riksbanken framför sig en stigande inflation upp mot målet.

Han sade att det därför är troligt att Riksbanken förr eller senare först kommer att lätta på gaspedalen för att därefter börja använda bromspedalen.

"För att vara förutseende är det enligt min mening naturligt att redan nu fundera över hur ett sådant framtida scenario kan komma att te sig", sade Henry Ohlsson.

Han tillade att penningpolitiken då inte kommer att kunna stimulera aktiviteten och arbetsmarknaden på samma sätt som under de senaste åren, och det kommer givetvis också att ha fördelningseffekter. Det är viktigt att fokus då riktas mot andra politikområden där ansvaret för fördelningsfrågor mer naturligt ligger.


Innehåll från GetacceptAnnons

Försäljning digitalt – kan ge upp till 30% högre hitrate

Att sälja digitalt kan lätt förknippas med en opersonlig säljprocess. Det blir svårare att visa vår personlighet, och offerten drunknar i en mailkorg tillsammans med minst tio andra. Så hur gör man för att inte bara klara av, utan till och med förbättra, sin försäljningsprocess när man säljer digitalt? 

– Det handlar om att hitta kommunikationskanaler som inte redan är mättade, säger medgrundaren av Vainu, Mikko Honkanen.

På Vainu har man tagit i bruk GetAccept i sina säljprocesser för att bättre kunna följa varje steg av säljprocessen via data - inte bara genom magkänsla. När de testade att skicka avtal både med och utan GetAccepts videofunktion, fick de högre stängningsfrekvens på de offerter som skickades med videopresentation. 

– Även om många vet att video är bra i alla möjliga sammanhang idag, är det ändå få B2B-bolag som nyttjar det. Därför är det en kommunikationskanal som gör det enkelt att sticka ut, menar Mikko Honkanen.

När Samir Smajic, VD och medgrundare av GetAccept, startade företaget 2015 så var det redan tydligt att digitalt var framtiden för B2B-försäljning. Sedan har utvecklingen gått snabbare än man räknat med.

– Att kunna ge en riktigt bra digital kundupplevelse, dubblar enligt McKinsey & Co sannolikheten för att stänga affären. Och det gör man inte genom att bara skicka en massa mail. E-signering är ett sätt att öka sin hitrate, men adderar man funktioner som engagerar, exempelvis chatt, video, en snygg paketering av sitt avtal och automatiska påminnelser, så ökar sannolikheten ännu mer.

Bland de som använder GetAccept så har de som använder fler engagerande funktioner i sina utskick upp till 30% högre hitrate, än de som endast skickar iväg ett avtal för e-signatur. Ingen vill ha en tråkig säljprocess, och kan man hitta sätt att göra den intressant och interaktiv kommer inte bara kunden bli nöjdare, utan du skapar också en snabbare och smidigare försäljningsprocess. 

– Det ligger kvar en gammal myt om att bolag inte är redo att börja arbeta såhär, och att det bara funkar på mindre affärer. Faktum är att data visar att 70% av företag är beredda att göra affärer upp till fem hundra tusen kronor i en onlinemiljö. En annan vanlig fördom är att kundens kund vill ha det på det traditionella viset. Men det är inte sant. Vi får ständigt kommentarer från våra kunder där de berättar om hur nöjda deras kunder blivit med det nya, förenklade sättet att signera avtal. Och det får våra kunder att se bra ut, säger Samir Smajic. 

Att komma igång med en mer engagerande digital säljprocess behöver varken vara tidskrävande eller svårt. I GetAccept har du allting samlat och får både översikt, automation och kommunikation i ett och samma verktyg. Att komma igång behöver inte ta mer än någon timme - även för det lite större säljteamet. 

Lär dig mer och boka en demo med GetAccept idag! 

Mer från Getaccept

Artikeln är producerad av Brand Studio i samarbete med Getaccept och ej en artikel av Dagens industri

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Dagens industri som e-tidning redan kvällen innan

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?