Vid svensk stängning var den tyska tioårsräntan 1 punkt ned till 0,45 procent, från samma tid dagen före, medan den svenska motsvarigheten stängde 2 punkter ned till 0,75 procent.
Enligt SCB var KPI-inflationen 1,8 procent i februari, upp från 1,4 procent i januari. KPIF-inflationen steg från 1,6 till 2,0 procent, i linje med såväl vad som väntats i såväl SME Direkts enkät som av Riksbanken. Det var första gången sedan december 2010 som den underliggande inflationen legat i nivå med målet.
Till månadsförändringen för KPI bidrog högre priser på kläder med 0,2 procentenheter, medan högre priser på bland annat grönsaker och paketresor drog upp KPI med 0,1 procentenhet vardera.
KPIF-inflationen exklusive energi var 1,3 procent i februari, jämfört med 1,2 procent i januari. Riksbankens prognosbana pekade mot just 1,3 procent.
Robert Bergqvist på SEB twittrade om att Riksbanken nu äntligen nått inflationsmålet och de tror fortsatt på en första räntehöjning i slutet av året.
Nordea såg inga direkta överraskningar i detaljerna i KPI. KPIF-inflationen väntas sjunka tillbaka och ligga mellan 1,5 och 2,0 procent under året.
"Detta skulle vara i Riksbankens bekvämlighetszon så länge som inflationsförväntningarna förblir förankrade och kronan inte apprecierar för mycket. Vi ser inte några ytterligare lättnadsåtgärder och väntar oss en första höjning i april 2018", skrev Nordea i en kommentar.
Swedbank noterade att utfallet var väl i linje med Riksbankens prognos, och det faktum att såväl den inhemska som importerade inflationen steg var tillfredsställande.
"Att dessutom såväl tjänste- som varupriser bidrog till en högre inflationstakt är positivt för Riksbanken", skrev Swedbank i en kommentar.
Det ändrar däremot inte deras syn om att Riksbanken kommer fortsätta med en duvaktig hållning och höja räntan första gången under 2018.
Riksbankschef Stefan Ingves sade i en utfrågning inför finansutskottet att konjunkturutsikterna i omvärlden är goda men att det samtidigt råder stor politisk osäkerhet.
Han noterade att KPIF-inflationen i februari steg till 2 procent och var i linje med Riksbankens prognos, men framöver väntar Riksbanken att inflationen kommer att "röra sig sidledes".
Stefan Ingves sade också att han i dagsläget inte kan se vad som skulle förändra räntebanan framöver, men att utsikterna för omvärlden åtminstone måste se väsentligt bättre ut.
ZEW-index över tyska investerares och analytikers förväntningar på ekonomin steg i mars, men inte lika mycket som väntat.
Index över förväntningarna, som ska förutsäga den ekonomiska utvecklingen på sex månaders sikt, steg till 12,8 i mars från 10,4 i februari. Förväntningarna låg på 13,0.
Index över nuläget steg till 77,3 från 76,4, väntat 78,0.
ZEW noterade att de politiska riskerna från val i flera EU-länder håller osäkerheten om den tyska ekonomin på en relativt hög nivå.
USA-räntorna handlades fortsatt på högre nivåer på tisdagen, med den tioåriga statsobligationen stabil på 2,59 procent.
Fed-mötet avslutas på onsdagen och en räntehöjning är inprisad. Fokus ligger snarare på vilket budskap Fed vill förmedla i samband med höjningen. Medianprognosen i Feds räntebana, "dot plot", visade i december att de var redo att höja räntan tre gånger i år och lika många gånger nästa år. En ny räntebana kommer på onsdagen.
Statistik på tisdagen visade att småföretagarindex, NFIB, kom in lite svagare än väntat, medan PPI däremot steg mer än väntat i februari.
Pundet försvagades mot andra valutor, inte minst dollarn, efter att det brittiska parlamentet gett grönt ljus för premiärminister Theresa May att lämna in sin brexitansökan. Denna väntas dock dröja till slutet av mars för att inte kollidera med andra viktiga händelser. Theresa May bekräftade på tisdagen i underhuset att brexitansökan kommer att lämnas in före mars månads utgång. Beskedet att Skottland planerar för en ny folkomröstning om självständighet bidrar till pressen på pundet. På eftermiddagen tog pundet tillbaka en del av nedgången.