1515
Annons

Räntor och valutor: Fortsatt kronstyrka

Kronan, som under onsdagen stärktes rejält efter Riksbankens besked där flera ledamöter reserverade sig emot förlängningen av obligationsköpen, handlas fortsatt starkt på torsdagsförmiddagen sedan svensk detaljhandelsdata överraskat på uppsidan.

"Uppåttrenden förefaller intakt", anser Andreas Wallström, chefanalytiker vid Nordea, angående detaljhandeln.

Försäljningsvolymen ökade totalt med 3,6 procent i november från samma månad i fjol. Det var mer än marknadens förväntan om +2,6 procent enligt SME Direkts prognosenkät.

"Black Friday och kallt väder lyfte detaljhandeln", kommenterar Swedbank-ekonomen Cathrine Danin.

Sällanköpsvaruhandeln steg med 6,4 procent medan dagligvaruhandeln däremot minskade med 0,2 procent.

SCB meddelade vidare att producentpriserna steg 1,3 procent i november från oktober, och med 3,6 procent jämfört med för ett år sedan.

På obligationsmarknaden är förändringar små med viss dragning nedåt i en avvaktande handel inför julen. Vissa indexpositioneringar inför månads- och årsskiftet kan gynna statsobligationer enligt handlare.

Vid 10.45-tiden är den svenska tvåårsräntan 2 punkter lägre på -0,61 procent, medan tioåringen har sjunkit 1 punkt till 0,66 procent.

Kronan är 3 öre starkare mot både dollarn och euron, jämfört med svensk stängning på tisdagen.

Dollarn tappade under onsdagen men har återhämtat sig marginellt under torsdagen till 117:61 mot yenen och 1:0443 mot euron. Investerare bevakar ansträngningarna med att hitta en lösning för den problemdrabbade italienska banken Monte dei Paschi. Statligt stöd är i antågande enligt flera källor.

Från USA kommer under torsdagseftermiddagen flera ekonomiska statistikpunkter. Data över order på varaktiga varor väntas ha sjunkit med 4,9 procent i november, efter en uppgång på 4,6 procent i oktober som drevs av flygorder. Exklusive transport väntas en uppgång på 0,2 procent.

Vidare meddelas siffror över de privata inkomsterna och konsumtionen, vilka båda spås ha ökat 0,3 procent i november från oktober. Federal Reserves favoritmått på inflationen, core PCE, väntas ligga still på 1,7 procent i årstakt.

Tredje versionen av USA:s BNP för årets tredje kvartal väntas revideras upp marginellt till 3,3 procent i beräknad årstakt, från 3,2 procent. Dessutom meddelas antalet nyanmälda arbetslösa och husprisindex (FHFA).

 

        torsdag 10.45 (onsdag kl 16.15)
================================
USD/SEK 9:1990 (9:2326) Statsobl 2y -0,60 (-0,62)
EUR/SEK 9:6127 (9:6421) Statsobl 10y 0,66 (0,67)
EUR/USD 1:0450 (1:0443) Räntegap/ty 40 (42)
US obl 10 2,55 (2,55) Ty obl 10 0,26 (0,25)Innehåll från H1 CommunicationAnnons

Försäkringsförmedling – en nyckelfaktor i modern outsourcad kundservice

Det blir allt viktigare för företag att kunna tillhandahålla ett komplett erbjudande till sina befintliga slutkunder. Då blir försäkringsrelaterade produkter ett alltmer attraktivt komplement för att skapa proaktivitet, ökad lönsamhet och binda kunden närmare sig.

– Det här gör att vi måste växla upp och bredda vårt erbjudande för att möta marknadens nya behov. Därför har vi nu som första kundserviceföretag i Sverige lagt till tjänsten försäkringsförmedlare i vårt erbjudande. Vi ser det som ett naturligt komplement till våra övriga tjänster för att kunna vara en ”one-stop-shop” inom kundservice, säger Mattias Lööv, vd på H1 Communication.

Skapar merförsäljning

Trenden idag är att det utgående säljsamtalet inte längre ger ett positivt resultat. Ett betydligt effektivare sätt att skapa merförsäljning är istället att komplettera sina produkter och tjänster med exempelvis försäkringsrelaterade produkter. Men att sälja försäkringsprodukter är komplext och det krävs att företag lever upp till de regelkrav kring bland annat informationssäkerhet som finns i Sverige och EU. 

– Efter en intensiv och noggrann tillståndsprocess har vi erhållet Finansinspektionens godkännande som sidoverksam försäkringsförmedlare. Det medför att vi nu kan hjälpa företag, som inte har tillstånd eller en uppbyggd organisation kring försäkringsprodukter, att snabbt komma igång med försäljning och kundservice kring detta på ett enkelt och tryggt sätt, berättar Mattias Lööv. 

ISO 27001 certifierad

H1 Communication sköter alla kontakter med myndigheter, sätter upp rutiner och ser till att all dokumentation är korrekt enligt gällande lagstiftning. Företaget, som är branschens enda outsourcingaktör inom kundservice som är certifierad i informationssäkerhet (ISO 27001), hjälper sina kunder med kundservice, teknisk support, PKI-tjänster och svarsservice. Försäkringsförmedlingstjänsten drogs igång våren 2021 och erbjuds till svenska kunder, men målsättningen är att kunna erbjuda tjänsten på fler marknader framöver. 

– Det har varit en lärorik tillståndsprocess och jag ser att tillståndet tillsammans med vår ISO 27001 certifiering skapar nya tillväxtmöjligheter för både våra kunder och oss, avslutar Mattias Lööv.

Om H1 Communication

H1 Communication AB grundades 2007 utifrån övertygelsen; att människor som känner glädje är de som bidrar till en positiv stämning och får saker att hända – grunden i en fantastisk kundupplevelse. Vi är en av Nordens ledande partner för outsourcing av kundservice, har 350 medarbetare på fem orter och är ISO 9001/14001 samt 27001 certifierad.

Outsourca kundtjänst - så upphandlar du contact center  H1 

Lär mer om vår Försäkringsförmedling  H1

Mer från H1 Communication

Artikeln är producerad av Brand Studio i samarbete med H1 Communication och ej en artikel av Dagens industri

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

 • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

 • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

 • Dagens industri som e-tidning redan kvällen innan

 • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?