1515

Räntor och valutor: Förhoppningar stärker dollarn

Kronan tappade en aning, medan svenska räntor knappt rörde sig på onsdagen efter att SCB-statistik visat att BNP-tillväxten inte var fullt så stark som det första estimatet antytt. Dollarn fick en plötslig skjuts uppåt på eftermiddagen efter uppgifter om att Trump-administrationen ska presentera en skatteplan den 25 september.

Såväl europeiska räntor som Europabörserna visade små rörelser och vid svensk stängning var den tyska tioårsräntan upp 2 punkter till 0,41 procent, från svensk stängning på tisdagen, medan den svenska tioåringen stängde 1 punkt högre till 0,82 procent.

SCB:s andra beräkning av BNP-tillväxten för årets andra kvartal visade en ökning med 1,3 procent från kvartalet före och med 3,1 procent från ett år tidigare. Enligt det första estimatet ökade BNP 1,7 respektive 4,0 procent.

Statistiken var också svagare än analytiker hade räknat med. Enligt SME Direkts prognosenkät väntades BNP ha stigit 1,5 procent respektive 3,8 procent.

Lager, investeringar och hushållens konsumtion var poster som har reviderats ned, medan bland annat utrikeshandeln reviderats upp.

Antalet arbetade timmar ökade med 0,3 procent, mot det initiala beskedet om +0,8 procent.

Tillväxten för 2015 och 2016 reviderades samtidigt upp.

Swedbanks ekonomer tyckte inte att dagens siffror bör påverka Riksbankens syn på svensk ekonomi, eftersom den övergripande bilden av svensk ekonomi är att tillväxtmomentum fortsatt är mycket starkt.

Nordea såg revideringarna som något "hökaktiga" eftersom enhetsarbetskostnaderna reviderades upp.

"Detta ger Riksbanken hopp om att inflationen stabiliseras på önskade nivåer", skrev Torbjörn Isaksson, chefanalytiker på Nordea, i en kommentar.

Tidigare på morgonen publicerade TNS/Prospera sin stora enkät som visade att inflationsförväntningarna stigit till 2,0 procent på ett års sikt, till 2,1 procent på två år och till 2,2 procent på fem års sikt (tidigare 1,7, 2,0 respektive 2,1).

Arbetsgivarna räknade med 2,4 procent inflation om fem år, upp från 2,0 i juni. Samtidigt tror dom att lönerna endast ska stiga med 2,7 procent, från 2,5 procent.

Torbjörn Isaksson, Nordea, såg uppgången på lång sikt som viktigast.

"Högre inflationsförväntningar är goda nyheter för Riksbanken. Nyckelfrågan är huruvida det kommer att hålla i sig. Om inflationen sjunker mot årsskiftet som vi och Riksbanken tror då kanske inflationsförväntningarna också sjunker. Detta kommer att hålla Riksbanken duvaktig ännu en tid", skrev han i ett kundbrev.

EU-kommissionens ordförande Jean-Claude Juncker sade i sitt tal till unionen att euron är avsedda att vara en valuta för hela EU och påpekade att endast Storbritannien och Danmark har formella undantag, men vice ordföranden för EMU Valdis Dombrovskis mildrade samtidigt intrycket av tvång genom att twittra:

"Euroområdet bör vara öppet för alla länder."

För att underlätta inträdet i euron föreslog Jean-Claude Juncker ekonomiskt stöd för länder utanför EMU att komma ikapp ekonomiskt.

Vidare föreslog Jean-Claude Juncker att en finansminister för euroområdet bör tillsättas som kan agera när euroländer står inför recessioner eller kriser.

Likaså bör alla EU-länder delta i bankunionen, fortsatte han.

Brittisk arbetslöshet sjönk till 4,3 procent i juli, vilket var den lägsta nivån sedan andra kvartalet 1975 och lägre än förväntningarna på 4,4 procent.

Lönerna steg dock något mindre än väntat, vilket fick pundet att tappa.

Industriproduktionen i euroområdet ökade som väntat med 0,1 procent i juli och med 3,2 procent från juli i fjol.

Capital Ecopnomics skrev i en kommentar att trots den lilla uppgången i eurozonens industriproduktion i juli så bör en eventuell avmattning i sektorn under tredje kvartalet bli blygsam eftersom undersökningsdata fortfarande är stark.

USA-statistik på eftermiddagen visade att både PPI och kärn-PPI ökade snäppet mindre än väntat i augusti.

USA-räntornas reaktion på statistiken var begränsad, med tioårsräntan upp 1 punkt till 2,18 procent, medan dollarn på eftermiddagen stärktes till 1:1914 mot euron (1:1955) efter att tidigare ha handlats svagare. Mot yenen stärktes dollarn till 110:42 (109:95). Handlare hänvisade uppgången till att marknaden nu börjar tro att en skattereform verkligen kan bli av.

Kronan blev på onsdagen drygt 1 öre svagare till 9:55 mot euron och 4 öre svagare till 8:01 mot dollarn.


Innehåll från GetacceptAnnons

Försäljning digitalt – kan ge upp till 30% högre hitrate

Att sälja digitalt kan lätt förknippas med en opersonlig säljprocess. Det blir svårare att visa vår personlighet, och offerten drunknar i en mailkorg tillsammans med minst tio andra. Så hur gör man för att inte bara klara av, utan till och med förbättra, sin försäljningsprocess när man säljer digitalt? 

– Det handlar om att hitta kommunikationskanaler som inte redan är mättade, säger medgrundaren av Vainu, Mikko Honkanen.

På Vainu har man tagit i bruk GetAccept i sina säljprocesser för att bättre kunna följa varje steg av säljprocessen via data - inte bara genom magkänsla. När de testade att skicka avtal både med och utan GetAccepts videofunktion, fick de högre stängningsfrekvens på de offerter som skickades med videopresentation. 

– Även om många vet att video är bra i alla möjliga sammanhang idag, är det ändå få B2B-bolag som nyttjar det. Därför är det en kommunikationskanal som gör det enkelt att sticka ut, menar Mikko Honkanen.

När Samir Smajic, VD och medgrundare av GetAccept, startade företaget 2015 så var det redan tydligt att digitalt var framtiden för B2B-försäljning. Sedan har utvecklingen gått snabbare än man räknat med.

– Att kunna ge en riktigt bra digital kundupplevelse, dubblar enligt McKinsey & Co sannolikheten för att stänga affären. Och det gör man inte genom att bara skicka en massa mail. E-signering är ett sätt att öka sin hitrate, men adderar man funktioner som engagerar, exempelvis chatt, video, en snygg paketering av sitt avtal och automatiska påminnelser, så ökar sannolikheten ännu mer.

Bland de som använder GetAccept så har de som använder fler engagerande funktioner i sina utskick upp till 30% högre hitrate, än de som endast skickar iväg ett avtal för e-signatur. Ingen vill ha en tråkig säljprocess, och kan man hitta sätt att göra den intressant och interaktiv kommer inte bara kunden bli nöjdare, utan du skapar också en snabbare och smidigare försäljningsprocess. 

– Det ligger kvar en gammal myt om att bolag inte är redo att börja arbeta såhär, och att det bara funkar på mindre affärer. Faktum är att data visar att 70% av företag är beredda att göra affärer upp till fem hundra tusen kronor i en onlinemiljö. En annan vanlig fördom är att kundens kund vill ha det på det traditionella viset. Men det är inte sant. Vi får ständigt kommentarer från våra kunder där de berättar om hur nöjda deras kunder blivit med det nya, förenklade sättet att signera avtal. Och det får våra kunder att se bra ut, säger Samir Smajic. 

Att komma igång med en mer engagerande digital säljprocess behöver varken vara tidskrävande eller svårt. I GetAccept har du allting samlat och får både översikt, automation och kommunikation i ett och samma verktyg. Att komma igång behöver inte ta mer än någon timme - även för det lite större säljteamet. 

Lär dig mer och boka en demo med GetAccept idag! 

Mer från Getaccept

Artikeln är producerad av Brand Studio i samarbete med Getaccept och ej en artikel av Dagens industri

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Dagens industri som e-tidning redan kvällen innan

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?