Bloomberg News noterar att det faktum att nederländske Geert Wilders Frihetsparti gjorde ett sämre val än väntat på onsdagen ökar hoppet om att den ökande populismen i Europa kan vara på väg att bromsas. Därmed dämpas "valpremien" i tyska statsobligationer något åtminstone för tillfället.
Euron, som stärktes markant mot dollarn på onsdagskvällen efter Feds oväntat oförändrade räntesignaler och besked om att premiärminister Mark Ruttes VVD gjorde ett starkare val än väntat i Nederländerna, backar samtidigt tillbaka något i förmiddagens handel i Europa, men handlas fortsatt klart högre än vid svensk stängning på onsdagen.
Schweiz Nationalbank, SNB, lämnade, som väntat, styrräntan oförändrad på -0,75 procent på torsdagen, och upprepade också budskapet om beredskap att agera på valutamarknaden vid behov. SNB noterade vidare att det finns betydande risker mot utsikterna, som den ekonomiska politiken i USA, kommande val i Europa samt de komplicerade brexit-förhandlingarna. Schweizerfrancen stärks något mot euron på förmiddagen efter att ha försvagats på onsdagskvällen i spåren på resultaten av vallokalsundersökningen i Nederländerna.
Även Norges Bank lämnade som väntat styrräntan oförändrad, på 0,50 procent, på torsdagen, men signalerade samtidigt att styrräntan kan ligga kvar nära dagens nivå under en längre period än vad som tidigare antagit, och att det ännu är något större sannolikhet att räntan sänks framöver än att den höjs. Räntebanan slutar nu på 0,72 procent fjärde kvartalet 2019, ner från 1,05 procent i decemberprognosen.
Norges Bank vägde lägre inflation mot tecken på att uppgången i realekonomin har fått fäste.
"Med en styrränta nära dagens nivå finns det utsikter för att prisökningstakten efter hand tar sig uppåt igen. En ännu lägre styrränta kan leda till att ökningstakten för bostadspriser och skulder tar ytterligare fart", skrev Norges Bank i pressmeddelandet.
Den norska kronan tappar omkring 6 öre mot euron efter de överraskande mjuka signalerna i räntebanan.
Tidigare på torsdagen meddelade även Bank of Japan att det inte blir några ändringar i penningpolitiken nu. BOJ-chefen Haruhiku Kuroda sade vid en pressträff att momentum mot inflationsmålet inte är starkt nog.
Bank of England avslutar de 18 mest intensiva centralbankstimmarna på länge med sitt räntebesked klockan 13.00. Samstämmiga prognoser tyder på att det inte blir några förändringar i den brittiska penningpolitiken nu.
Svenska statsobligationsräntor stiger svagt över hela linjen på torsdagsförmiddagen. Kronan handlas samtidigt cirka 2 öre starkare mot euron jämfört med onsdagens svenska stängning, och omkring 9 öre starkare mot dollarn.
SCB rapporterade att den säsongsrensade arbetslösheten var oförändrad på 6,8 procent i februari, vilket var i linje med förväntningarna enligt SME Direkts prognosenkät. Antalet sysselsatta steg med robusta 114.000 personer, eller 2,4 procent, jämfört med i februari 2016.
SEB-ekonomen Daniel Bergvall noterar i ett kundbrev att efter en stark januarimånad var den svenska arbetsmarknaden fortsatt stark även i februari.
"Två starka månader i rad så här långt 2017 och kortsiktsindikatorerna bekräftar vår sysselsättningsprognos för 2017 på +1,8 procent och skapar om något en uppåtrisk. Riksbankens prognos om +1,3 procent verkar substantiellt för låg", konstaterar Daniel Bergvall.
Amerikanska statspappersräntor stiger något i den europeiska handeln på torsdagen men tar bara tillbaka en mindre del av de markanta nedgångarna på onsdagskvällen.
Fed höjde visserligen som väntat styrränteintervallet med 25 punkter, till 0,75-1,00 procent, men alla eventuella förväntningar om att ledamöternas nya prognoser skulle indikera en något snabbare höjningstakt framöver än vad prognoserna visade i december kom på skam.
USA-data på torsdagen inkluderar bostadsbyggande i februari, Philadelphia Fed index för mars samt sedvanlig veckodata över nyanmälda arbetslösa klockan 13.30, och klockan 15.00 redovisas JOLTS-data för januari.
torsdag kl 11.00 (onsdag kl 16.15)
==================================
USD/SEK 8:8745 (8:9653) Statsobl 2y -0,56 (-0,57)
EUR/SEK 9:5055 (9:5278) Statsobl 10y 0,75 (0,74)
EUR/USD 1:0711 (1:0627) Räntegap/ty 32 (32)
US obl 10 2,52 (2,58) Ty obl 10 0,43 (0,42)