"Emissionen kommer att bli ett lackmustest för investeraraptiten för längre löptider liksom för spansk risk. Vi har kvar vår syn om att vänta på tecken på att en lösning kan hittas innan vi tar på spansk risk", sade Christoph Rieger på Commerzbank till Bloomberg News.
Euron har under veckan i viss mån tyngts av utvecklingen i Spanien efter den katalanska folkomröstningen på tisdagen.
Katalanske regionpresidenten Carles Puigdemont sade i ett tal på onsdagskvällen att regionregeringen ska gå vidare med en formell självständighetsförklaring. Han gick inte närmare in på hur eller när processen ska inledas, men antydde att det kan komma att ske inom de närmaste dagarna.
Parlamentet ska diskutera självständighet på måndagen i en session som antas inledas klockan 10 med att Carles Puigdemont meddelar valresultatet. Därefter påbörjas en 48 timmars frist för att utlysa självständighet.
Vid 13.30 på onsdagen publiceras protokollet från ECB:s möte den 7 september. Protokollet väntas få lite mer uppmärksamhet än vanligt då marknaden söker efter signaler om ett eventuellt besked om tapering. ECB-chefen Mario Draghi flaggade vid sin presskonferens i samband med räntebeskedet för att ett beslut om QE-programmet sannolikt kommer vid oktobermötet.
USA-räntorna steg efter starka data på onsdagen, och har därefter gått sidledes, med den tioåriga statsobligationen på 2,33 procent.
ADP-statistiken visade att den privata sysselsättningen steg med 135.000 personer i september, i linje med förväntningarna, medan tjänste-PMI från ISM steg till 59,8 från 55,3.
Svenska räntor handlas svagt ned medan kronan tappar något mot euron. Från onsdagen är kronan 2 öre starkare mot dollarn och i stort oförändrad mot euron.
Enligt SCB sjönk industriproduktionen med 1,7 procent under augusti jämfört med föregående månad, väntat var -0,4 procent. Störst nedgång skedde inte metallvaror.
Orderingången minskade 1,8 procent under augusti från föregående månad, och en majoritet av delbranscherna visade en negativ utveckling. I årstakt ökade produktionen med 7,3 procent och orderingången med 6,3 procent i augusti.
Tjänsteproduktionen ökade samtidigt 0,1 procent under månaden och 5,2 procent i årstakt, upp från 4,4 procent i årstakt i juli. Informations- och kommunikationsföretag och motorhandel visade störst produktionsuppgång.
Nordea noterar att tjänstesektorn, som står för nästan 50 procent av BNP, steg som väntat och att tillväxten har ökat takten under senare månader. Årstakten i industriproduktionen drogs upp av en svag jämförelsemånad och kommer troligen att falla tillbaka i september. Även orderingången kom in svagare än väntat, och noteras kan att order för transportutrustning sjönk betydligt.
"Totalt sett var dagens utfall en blandad kompott. Indikatorer visar på att nedgången i industrin är tillfällig och att tillväxten i tjänstesektorn kommer förbli robust. Om något är det nuvarande tillväxtmomentumet något starkare än väntat trots ett svagt augustiutfall för tillverkningsindustrin", skriver Nordea i en kommentar.
Tidigare har KI-barometern visat på ökat förtroendet i tillverkningsindustrin, med uppjusterade produktionsplaner på tre månaders sikt. Även Silf/Swedbanks industri-PMI har gått upp, med stigande produktion och produktionsplaner.
SCB meddelade samtidigt att de från och med nästa publicering, den 6 november, kommer att slå ihop industri- och tjänsteproduktionen till ett nytt "produktionsvärdeindex".