Annons

Räntor och valutor: Euron starkare

Europaräntorna handlas högre i förmiddagens handel medan euron stärkts. Europabörserna är blandade medan oljan letat sig uppåt.

Tyska räntor är 1-2 punkter upp och euron har klättrat till 1:1760 mot dollarn. Nedgången sedan de tyska regeringsförhandlingarna bröt samman i helgen har därmed i stort återtagits.

"Oavsett vad den tyska politiken kommer att landa i, så kommer implementeringen av den ekonomiska politiken att fortsätta och investerare använder eurons svaghet som en möjlighet att justera visa positioner", sade Manuel Oliveri på Credit Agricole till Reuters.

Presidenten Frank-Walter Steinmeier har uppmanat samtliga partier att försöka hitta lösningar för att undvika nyval, men förbundskansler Angela Merkel föredrar nyval framför att leda en minoritetsregering.

Steinmeier väntas på onsdagen föra samtal med CSU och på torsdagen med SPD, enligt presidentens talesperson rapporterar Bloomberg News. Det finns samtidigt förväntningar om ett ökat tryck på SPD att acceptera en ny stor koalition med CDU/CSU.

"En stor koalition skulle innebära kontinuitet och stabilitet i Tyskland och skulle därför vara önskvärt. Men Socialdemokraterna skulle kräva ett högt pris för en sådan allians, och det skulle inte nödvändigtvis vara bra för den tyska ekonomin", sade Holger Schmieding på Berenberg till Bloomberg News.

Enligt en undersökning från INSA/Bild vill hälften av tyskarna se ett nyval. Jämfört med valresultatet visade undersökningen samtidigt på små förändringar. CDU skulle tappa något från de 30 procent man nådde i september medan SPD, FDP och De Gröna skulle vara stabila runt 21, 11 och 10 procent respektive.

Benoit Coeure, ledamot i ECB:s direktion, sade till Handelsblatt att han förväntar sig att ECB ska göra förändringar i sin framåtblickande guidning under nästa år och fokusera mer på räntenivån än tillgångsköpen i takt med att de policyansvarig blir mer optimistiska om att inflationen är på rätt spår.

ECB har uppgett att räntan kommer att de inte kommer att höja räntan förrän efter slutet på tillgångsköpen, och även lovat att inte sluta köpa förrän inflationen är på en uthållig bana mot målet.

"Jag förväntar mig att denna länk kan ändras när rådet är tillräckligt säkert på att det finns mindre behov av nettoköp för att inflationen ska återgå till 2 procent på ett uthålligt sätt. Vi var inte redo att göra denna förändring i oktober, men jag väntar mig att det kommer vid någon tidpunkt mellan nu och september 2018", sade han.

USA-räntorna stiger i långa änden med den tioåriga statsobligationen upp 2 punkter till 2,37 procent.

Då USA firar Thanksgiving på torsdagen kommer statistik som nyanmälda arbetslösa redan på onsdagen. Fokus ligger främst på protokollet från FOMC-mötet den 1 november klockan 20 svensk tid.

"Vi kommer att hålla ögonen på Feds diskussion kring inflationen. Enligt räntebeskedet väntar Fed fortfarande att inflationen stabiliseras kring målet medan kärninflationen beskrevs som 'fortsatt mjuk'", skriver SEB i ett marknadsbrev.

Fed-chefen Janet Yellen varnade för att en alltför snabb takt i räntehöjningar riskerar att stranda inflationen under målet på 2 procent.

Hon sade att det funnits vissa tecken på att inflationsförväntningarna har sjunkit, men

varnade samtidigt för att vänta för länge med normalisering då med räntor på historiskt låga nivåer skulle Fed ha mindre utrymme än tidigare att svara på ekonomisk svaghet.

Svenska räntor handlas 1-2 punkter upp medan kronan visar små nettoförändringar från tisdagen, med handel runt 8:42 mot dollarn och 9:90 mot euron.

Riksbanken skriver i sin stabilitetsrapport att hushållens höga och stigande skuldsättning i nuläget utgör den största risken för svensk ekonomi, och det krävs en långsammare

Kombinationen stora lån till rörlig ränta gör att hushållen snabbt kan påverkas av stigande räntor och större boprisfall.

Det är därför viktigt att förslaget om skärpt amorteringskrav kommer på plats. Det är också viktigt med åtgärder inom bostads- och skattepolitiken som ökar motståndskraften i hushållssektorn och minskar riskerna.

Prisuppgången på bostäder har dämpats, och Riksbanken bedömer att bopriserna kommer att stiga i en långsammare takt framöver.

"En mer dämpad prisökningstakt på bostäder bidrar till en mer stabil utveckling på bostadsmarknaden och en långsammare ökning av hushållens skulder", skriver Riksbanken.

Riksbanken skriver att banksystemets exponering mot fastigheter gör det sårbart och att det är viktigt att de självförsäkrar sig. De upprepar även rekommendationen om ett bruttosoliditetskrav på 5 procent.

Vad gäller Nordeas flytt noterar de att banksystemet kommer vara stort även därefter.

"Ur ett svenskt stabilitetsperspektiv är det viktigt att flytten av Nordea inte leder till ökade finansiella stabilitetsrisker genom till exempel minskade kapital- och likviditetskrav för banken", skriver Riksbanken.


              onsdag kl 10.55 (tisdag kl 16.15)
==================================
USD/SEK 8:4203 (8:4390) Statsobl 2y -0,88 (-0,88)
EUR/SEK 9:8992 (9:9100) Statsobl 10y 0,74 (0,72)
EUR/USD 1:1759 (1:1743) Räntegap/ty 37 (38)
US obl 10 2,37 (2,34) Ty obl 10 0,37 (0,34)


Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB:s (”Ifrågasätt”) tjänst Ifrågasätt erbjuder Dagens industri möjligheten för läsare att kommentera vissa artiklar. Denna tjänst tillhandahålls således av Ifrågasätt som också är ansvarig för tjänsten. De kommentarer som Ifrågasätt tillgängliggör på tjänsten visas i anslutning till di.se. Dagens industri granskar inte kommentarerna i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetsgrundlagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen di.se. Läs mer om kommentering här.

Innehåll från VerizonAnnons

Kompetenserna för en digital arbetsstyrka

Sedan i början av året har sättet vi lever och arbetar på förändrats dramatiskt och de flesta skulle nog säga att vi nått paradigmskifte, speciellt när det kommer till företagens digitala arbetsmiljö. Från att ha varit ett bekvämt alternativ för några få, har distansarbete blivit en nödvändighet för många, nästan över en natt.

Att skapa en hybrid arbetsmiljö där fysiska och digitala platser kombineras är själva kärnan i rekommendationerna i en färsk rapport från Harvard Business Review Recreating Work as a Blend of Virtual and Physical Experiences.

Samverkan mellan människa och maskin

Att använda ny teknologi för att öka effektiviteten är vettigt, men det är bara ena sidan av myntet –i framtiden handlar det om att se till att människor och maskiner samverkar. Det är en av anledningarna till att allt fler företag prioriterar de anställdas kompetensutveckling.

Hur bygger du då denna ”nya arbetsstyrka” på distans? Hur hanterar du utmaningarna med distansarbete? Hur infriar du de anställdas förväntningar på en flexibel arbetsplats samtidigt som du tillgodoser behovet av fysisk interaktion och kreativa dialoger mellan kollegor? En annan viktig fråga är vilka kompetenser arbetsstyrkan behöver för att vara framgångsrik i den nya digitala miljön? Detta är några av de frågor som framtidens ledare funderar på just nu.

Emotionell intelligens viktigare än tekniska intelligens

I den senaste rapporten från Verizon Business på ämnet framtidens arbete säger 66 % av seniora chefer att det är avgörande att införa ny teknologi. Samtidigt är det ännu fler som ser emotionell intelligens och social kompetens som nyckelfaktorer för framgång.

”När företagsledare skapar framtidens arbetsplats är den kanske mest kritiska uppgiften att se till att de anställda känner sig motiverade och involverade. Det är avgörande för att nå framtida affärsframgångar,” säger Fredrik Hallenborg, Nordenchef på Verizon Business. ”Här är det viktigt att stödja de anställda i sin personliga och professionella utveckling. Våra resultat visar att kompetensutveckling är ett nyckelområde bland 75 % av cheferna som tillfrågades. De anser också att digitala kompetenser har blivit ännu viktigare efter att pandemin slog till. Pandemin har även tvingat oss att inse att vi behöver hantera problem med smidighet och anpassningsförmåga samtidigt som vi lär oss att hantera affärsrisker utifrån vad som är rimligt och på ett sätt som gör att företaget utvecklas även under de nya omständigheterna.

Rapporten visar också att precis över tre fjärdedelar (76 %) nämner anpassningsförmåga som en nyckelkompetens tillsammans med problemlösning (72 %) och riskhantering (72 %).

En framtidsblick

Det viktigaste vi tar med oss från rapporten är att företag inte har råd att endast fokusera på det som händer idag. Det tydliga budskapet från de tillfrågade i undersökningen är att bättre tekniska kunskaper, att investera i människor och att samtidigt förändra arbetskulturen inte bara kommer göra företag mer robusta, det kommer att göra dem mer lönsamma i framtiden.

”Ledare behöver fundera på vad företaget har gjort bra och var det finns utrymme för förbättring, vilka nya rutiner de kanske vill behålla, och vilka initiativ de vill ska fortsätta, stanna av eller införas”, säger Fredrik Hallenborg. ”Slutligen, och än viktigare, behöver de gå från ord till handling kring hur dessa punkter kan kommuniceras, artikuleras, aktiveras eller vävas in i organisationen så att de är redo när krisen klingat av, för att påskynda återhämtningen. De som gör denna transformation på ett genomtänkt sätt och sätter sina anställda i första rummet, kommer att vara bäst rustade för framgång.

Framtidens arbete kommer inte bara drivas av ny teknik. Kulturen ute hos organisationerna och de kompetenser de anställda har kommer att vara precis lika avgörande för en framgångsrik digital transformation.

Om the Future of Work-rapporten

Rapporten, som producerades i två omgångar, identifierar fyra viktiga, sammankopplade dimensioner som chefer ombads att rangordna: teknologi, kompetens och beteende, ledarskap och nya sätt att arbeta på. I januari i år tillfrågades 1 102 seniora chefer i olika sektorer och geografiska områden om deras åsikter. När pandemin kom, utförde forskarna en andra undersökning bland 664 seniora chefer för att bedöma om det fanns förändringar bland åsikterna. 

För mer information om rapporten och för att läsa mer om vilka kompetenser som behövs för den digitala arbetsstyrkan, besök vår hemsida här. 

Mer från Verizon

Artikeln är producerad av Brand Studio i samarbete med Verizon och ej en artikel av Dagens industri

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?