Inflationstakten i euroområdet sjönk till 1,4 procent i oktober från 1,5 procent föregående månad, medan kärninflationen sjönk till 0,9 från 1,1 procent. Det var lägre än väntade 1,5 respektive 1,1 procent, även om det tyska utfallet på måndagen pekade mot en nedåtrisk.
Främst energipriserna dämpade KPI-uppgången men även tjänstepriserna visade en lägre ökningstakt i oktober.
Däremot överraskade EMU-BNP på uppsidan, och steg 0,6 procent under tredje kvartalet, mer än väntade 0,5 procent, samtidigt som andra kvartalet reviderades upp till 0,7 procent från 0,6 procent.
Arbetslösheten sjönk till 8,9 procent i september, under väntade 9,0 procent och den lägsta nivån sedan januari 2009.
Sammantaget fick det långa tyska räntor att sjunka något, medan euron tappade lite till 1,1630 mot dollarn.
Spanska räntor fortsätter ned trots fortsatta turer vad gäller Kataloniens självständighet. Jämfört med före folkomröstningen är den tioåriga statsobligationen 15 punkter ned till 1,47 procent, delvis också i spåren av ECB:s besked.
USA-räntorna sjönk på måndagen och har därefter i stort gått sidledes i Europahandeln, med den tioåriga statsobligationen på 2,37 procent. Dollarn återhämtar sig lite till 113,30 mot yenen men har generellt inlett veckan svagare.
"Totalt sett behåller vi vår bias för en starkare dollar även om nedgången i den tioåriga statsobligationen till under 2,4 procent har dämpat vår dollarentusiasm något", sade Rodrigo Catril på National Australia Bank till Bloomberg News.
Hinder för skattereformen och Powell i förarsätet som ny Fed-chef ses som dollarnegativa faktorer. Kit Juckes på Societe Generale ser räntenivån som den främsta begränsningen för ytterligare dollaruppgång.
"Jag kan kanske ta politiken som ursäkt eller att Powell är favorit snarare än Taylor att leda Fed, men genomgripande för allt detta är den underliggande storyn om att obligationsräntorna är fast i en väldigt låg räntecykel och en brist på inflation", sade han till Reuters.
Åsikterna går isär om hur mycket Donald Trump själv kommer att påverkas av åtalen mot Paul Manafort och Rick Gates, men det riskerar att ta bort energi och fokus från planerna om att få en skattereform i mål före årsskiftet.
Representanthusets skatteutskott, Ways and Means Committee, överväger att på onsdagen lägga fram ett förslag som skulle sänka bolagsskatten stegvis från 35 procent i dag till 20 procent år 2022, rapporterar Bloomberg News.
Utskottets ordförande Kevin Brady sade på måndagen att inga beslut fattats och Trumps pressekreterare Sarah Huckabee Sanders betonade att presidenten fortsatt vill se en omedelbar skattesänkning. Även finansminister Steven Mnuchin avvisar idén om att fasa in, men tillade att vi får "se hur det går".
Flera amerikanska medier fortsätter att peka ut Jerome Powell som den mest trolige kandidaten till att bli ny Fedchef, besked väntas komma på torsdagen.
Svenska räntor är svagt ned medan kronan tappar lite under tisdagen. Pundet har fortsatt att stärkas, med fokus på torsdagens räntebesked från Bank of England. Marknaden är positionerad för en höjning men frågan är om det bara blir fråga om att ta bort "nödsänkningen" från 2016 eller början på en mer uttalade höjningscykel.
Kinas officiella PMI-index backade något både för industrin och tjänstesektorn. Ekonomer noterade att det tycks om att det främst handlar om en dämpning i den inhemska ekonomin, vilket kan bero på myndigheternas ansträngningar för att minska utsläppen och bromsa utlåningstillväxten.
Yenen var relativt oberörd av beskeden från Bank of Japan, som lämnade sin penningpolitiska hållning oförändrad efter tisdagens policymöte. BOJ sänkte sin inflationsprognos för innevarande år, till 0,8 procent från 1,1 procent, men i övrigt var prognoserna mer eller mindre oförändrade. Riskerna mot den ekonomiska aktiviteten bedöms vara balanserade medan riskerna mot prisutvecklingen lutar över mot nedsidan.
Capital Economics tror att tillväxten kommer att bromsa in mer markant och inflationen ta fart långsammare än vad Bank of Japan tror.
"Uppsidan är att en policyåtstramning förblir ett avlägset projekt. Vi tror att de kommer att lämna såväl styrräntan som sitt mål för den tioåriga statsobligationen oförändrade under överskådlig framtid. Detta är också vad som brett väntas på marknaden: i Reuters senaste enkät spår cirka 60 procent att BOJ kommer att strama åt först 2019 eller senare", skriver Capital Economics.
Eftermiddagens USA-agenda bjuder på arbetskostnadsindex för tredje kvartalet, klockan 13.30, husprisdata för augusti från S&P/Case-Schiller, klockan 14.00, Chicago industri-PMI för oktober, klockan 14.45, samt hushållens konfidensindikator för oktober, klockan 15.00.