De långa obligationsräntorna handlas upp ett par punkter på båda sidor Atlanten inför dagens amerikanska jobbdata. Dollarn handlas samtidigt på starkare nivåer mot japanska yen.
"Fed förväntas höja styrräntan i nästa vecka - något som praktiskt taget ingen förutsåg i början av året, även om centralbanken i december antydde tre räntehöjningar under 2017", konstaterar Commerzbank i ett marknadsbrev.
Den norska kronan pressas dock av att den norska inflationen var överraskande låg i februari. Inflation på 2,5 procent var 0,4 procentenheter lägre än väntade 2,9 procent. Även kärninflationen på 1,6 procent var lika mycket under förväntan.
"Inflationen är tveklöst på en nedåtgående trend i Norge, vilket inte är överraskande. Det har dock gått mycket fortfarande än vad vi förväntade oss", uppger Nordea-ekonomen Erik Johannes Bruce.
Han tror att Norges Bank kommer att bedöma att kärninflationen är klart under förväntan, vilket talar för oförändrad räntebana trots de tydliga tecknen på högre kapacitetsutnyttjande i ekonomin.
Capital Economics noterar att sentimentsindikatorer visserligen har stärkts på sistone, men tror att inflationen kommer att fortsätta att sjunka och att det kommer att ge upphov till norska räntesänkningar senare i år.
Danmarks inflationsutveckling i februari var bara marginellt svagare än väntat i februari, enligt morgonens data.
Pundet påverkades inte särskilt mycket av siffror som visade att den brittiska industriproduktionen utvecklades ungefär som väntat i januari.
SCB meddelade att den svenska industrins planerade investeringar i byggnader och maskiner bedöms ha ökat med 6 procent till 70 miljarder kronor 2016, enligt en företagsenkät. Även för 2017 beräknas investeringarna bli 70 miljarder, vilket innebär att tillväxttakten i investeringarna väntas bromsa till noll.
Tysklands handelsaktivitet var högre än väntat i januari, både beträffande export och import. Framförallt var det dock importen som var större än väntat, vilket medförde att handelsbalansöverskottet var lägre än väntat.
USA-fokus riktas nu mot eftermiddagens jobbrapport för februari, klockan 14.30, där konsensusprognosen nu pekar mot att antalet sysselsatta ska ha ökat med 200.000 personer.
Många ekonomer, men inte alla, har justerat upp sina prognoser över sysselsättningsökningen efter den oväntat starka ADP-rapporten om antalet sysselsatta i den privata sektorn i februari, +298.000. De nya prognoserna ligger huvudsakligen i ett intervall på cirka 220.000-270.000.
Ekonomerna på Deutsche Bank i New York påpekar i ett kundbrev att de har märkt en tendens att jobbrapporten för februari har kommit in klart över konsensusprognosen de senaste åren: Sysselsättningen har i genomsnitt ökat med 47.000 personer mer än konsensusprognosen, enligt de initiala rapporterna, de senaste fem åren.
Arbetslösheten väntas vidare ha sjunkit till 4,7 procent från 4,8 procent i januari. Timlönerna väntas ha ökat 0,3 procent, efter överraskande svaga +0,1 procent i januari.