Annons

Räntor och valutor: Dollarn stärktes på Trump-uppmaning

Räntorna i euroområdets periferi sjönk på tisdagen, medan de i Sverige och Tyskland låg stilla. Dollarn fick visst stöd av att USA:s president Donald Trump på rundresa i Asien uppmanade Nordkorea att "göra upp" om landets missil- och kärnprogram.

De senaste dagarnas uppgång för oljepriset, lyft av ökade geopolitiska spänningar i Mellanöstern, tog en paus.

Vid svensk stängning var den tyska tioårsräntan stabil på 0,34 procent, från samma tid dagen före, medan den svenska motsvarigheten stängde oförändrat på 0,78 procent.

Tysk statistik på morgonen över industriproduktionen överraskade på nedsidan, efter att orderingången dagen före varit starkare än väntat.

Industriproduktionen sjönk i september med 1,6 procent från månaden före och ökade med 3,6 procent från ett år tidigare, väntat -0,9 respektive +4,5 procent, enligt Bloomberg News prognos bland analytiker.

Capital Economics konstaterade att månadsnedgången var "värre än konsensus" och deras egen positiva prognos om en ökning med 0,8 procent. Nedgången var brett baserad bland sektorer, med nedgångar för produktionen av kapital-, konsument- och insatsvaror. Även energisektorn såg en skarp nedgång i produktionen och endast byggproduktionen ökade.

"Men industridata har varit volatil på senare tid, och delvis speglat svårigheter med justeringar för sommarens semesternedstängningar", skrev ekonomerna.

De tillade att produktionen ökade med 0,9 procent under tredje kvartalet som helhet, vilket är ett solitt utfall om än inte så starkt som andra kvartalets uppgång på 1,9 procent.

Commerzbank såg nedgången som en korrigering som berodde på en återgång till det normala i bilindustrin.

Bloomberg News rapporterade att tre av ECB:s främsta beslutsfattare (Coeure, Weidmann och Villeroy) vid förra månadens räntemöte ville ändra löftet om att fortsätta att köpa obligationer till dess att inflationen stigit.

Detaljhandeln i euroområdet utvecklades starkare än väntat i september. Jämfört med månaden före ökade försäljningen med 0,7 procent och jämfört med ett år tidigare med 3,7 procent. Väntat var en ökning med 0,6 respektive 2,8 procent.

Här hemma redovisade Riksgälden ett oväntat starkt utfall för statens betalningar i oktober, med ett överskott på 6,7 miljarder kronor. Skatteintäkterna kom in 12 miljarder kronor över prognos och detta i det första månadsutfallet efter den senaste prognosen den 25 oktober.

Michael Grahn, Danske Bank, konstaterade i ett Twitterinlägg att om denna trend fortsätter kommer Sverige att möta det nya skuldankaret på 35 procent av BNP tidigare än vad som antyds av de flesta prognosmakare.

Han trodde att en kombination av sänkta skatter och ökade utgifter skulle accepteras av de flesta för att möta detta nya läge.

Vice riksbankschef Martin Flodén, som reserverade sig mot beslutet att förlänga Riksbankens obligationsköp i april, ville inte säga något om utsikterna för att Riksbanken kommer att förlänga obligationsköpen vid det penningpolitiska mötet i december. Han ville inte heller säga något om huruvida hans egen inställning till obligationsköp har förändrats, utan hänvisade till att protokollet från mötet publiceras på torsdag.

Han sade dock med anledning av det nya läget på bostadsmarknaden att det som kanske kan bli den främsta utmaningen för Riksbankens konjunkturprognos är om byggandet påverkas.

"Det är ju något som vi tittar på noga och försöker analysera och göra en bedömning om vart byggandet är på väg. Men som sagt, vad vi hittills har landat i är att byggandet kommer att fortsätta vara på en hög nivå nästa år", sade Martin Flodén.

USA-räntorna inledde tisdagen svagt upp, men uppgången gröptes senare ur, och tioårsräntan var vid svensk stängning oförändrad på 2,32 procent.

Antalet lediga platser i USA steg marginellt i september från månaden före, enligt statistik från det amerikanska arbetsmarknadsdepartementet. Väntat var en nedgång.

På valutamarknaden handlades dollarn kring 1:1573 mot euron, jämfört med 1:1587 vid samma tid dagen före, och till 114:26 mot yenen, från 114:10.

USA:s president Donald Trump lämnade Japan utan att ha diskuterat ett bilateralt frihandelsavtal mellan de två länderna och anlände på tisdagen i Sydkorea.

Vid en pressträff tillsammans med Sydkoreas president Moon Jae-in sade Trump att Nordkorea behöver "komma till bordet" och göra upp.

Enligt en undersökning från tyska IFO bland omkring 1.000 experter i 120 länder har Trump en negativ effekt på världsekonomin med miljön och de fattiga som de största förlorarna, tillsammans med internationell handel, säkerhet och det globala samarbetet.

Kronan har blivit 1,5 öre svagare till 8:43 mot dollarn och knappt 1 öre svagare till 9:76 mot euron.


Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB:s (”Ifrågasätt”) tjänst Ifrågasätt erbjuder Dagens industri möjligheten för läsare att kommentera vissa artiklar. Denna tjänst tillhandahålls således av Ifrågasätt som också är ansvarig för tjänsten. De kommentarer som Ifrågasätt tillgängliggör på tjänsten visas i anslutning till di.se. Dagens industri granskar inte kommentarerna i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetsgrundlagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen di.se. Läs mer om kommentering här.

Innehåll från VerizonAnnons

Kompetenserna för en digital arbetsstyrka

Sedan i början av året har sättet vi lever och arbetar på förändrats dramatiskt och de flesta skulle nog säga att vi nått paradigmskifte, speciellt när det kommer till företagens digitala arbetsmiljö. Från att ha varit ett bekvämt alternativ för några få, har distansarbete blivit en nödvändighet för många, nästan över en natt.

Att skapa en hybrid arbetsmiljö där fysiska och digitala platser kombineras är själva kärnan i rekommendationerna i en färsk rapport från Harvard Business Review Recreating Work as a Blend of Virtual and Physical Experiences.

Samverkan mellan människa och maskin

Att använda ny teknologi för att öka effektiviteten är vettigt, men det är bara ena sidan av myntet –i framtiden handlar det om att se till att människor och maskiner samverkar. Det är en av anledningarna till att allt fler företag prioriterar de anställdas kompetensutveckling.

Hur bygger du då denna ”nya arbetsstyrka” på distans? Hur hanterar du utmaningarna med distansarbete? Hur infriar du de anställdas förväntningar på en flexibel arbetsplats samtidigt som du tillgodoser behovet av fysisk interaktion och kreativa dialoger mellan kollegor? En annan viktig fråga är vilka kompetenser arbetsstyrkan behöver för att vara framgångsrik i den nya digitala miljön? Detta är några av de frågor som framtidens ledare funderar på just nu.

Emotionell intelligens viktigare än tekniska intelligens

I den senaste rapporten från Verizon Business på ämnet framtidens arbete säger 66 % av seniora chefer att det är avgörande att införa ny teknologi. Samtidigt är det ännu fler som ser emotionell intelligens och social kompetens som nyckelfaktorer för framgång.

”När företagsledare skapar framtidens arbetsplats är den kanske mest kritiska uppgiften att se till att de anställda känner sig motiverade och involverade. Det är avgörande för att nå framtida affärsframgångar,” säger Fredrik Hallenborg, Nordenchef på Verizon Business. ”Här är det viktigt att stödja de anställda i sin personliga och professionella utveckling. Våra resultat visar att kompetensutveckling är ett nyckelområde bland 75 % av cheferna som tillfrågades. De anser också att digitala kompetenser har blivit ännu viktigare efter att pandemin slog till. Pandemin har även tvingat oss att inse att vi behöver hantera problem med smidighet och anpassningsförmåga samtidigt som vi lär oss att hantera affärsrisker utifrån vad som är rimligt och på ett sätt som gör att företaget utvecklas även under de nya omständigheterna.

Rapporten visar också att precis över tre fjärdedelar (76 %) nämner anpassningsförmåga som en nyckelkompetens tillsammans med problemlösning (72 %) och riskhantering (72 %).

En framtidsblick

Det viktigaste vi tar med oss från rapporten är att företag inte har råd att endast fokusera på det som händer idag. Det tydliga budskapet från de tillfrågade i undersökningen är att bättre tekniska kunskaper, att investera i människor och att samtidigt förändra arbetskulturen inte bara kommer göra företag mer robusta, det kommer att göra dem mer lönsamma i framtiden.

”Ledare behöver fundera på vad företaget har gjort bra och var det finns utrymme för förbättring, vilka nya rutiner de kanske vill behålla, och vilka initiativ de vill ska fortsätta, stanna av eller införas”, säger Fredrik Hallenborg. ”Slutligen, och än viktigare, behöver de gå från ord till handling kring hur dessa punkter kan kommuniceras, artikuleras, aktiveras eller vävas in i organisationen så att de är redo när krisen klingat av, för att påskynda återhämtningen. De som gör denna transformation på ett genomtänkt sätt och sätter sina anställda i första rummet, kommer att vara bäst rustade för framgång.

Framtidens arbete kommer inte bara drivas av ny teknik. Kulturen ute hos organisationerna och de kompetenser de anställda har kommer att vara precis lika avgörande för en framgångsrik digital transformation.

Om the Future of Work-rapporten

Rapporten, som producerades i två omgångar, identifierar fyra viktiga, sammankopplade dimensioner som chefer ombads att rangordna: teknologi, kompetens och beteende, ledarskap och nya sätt att arbeta på. I januari i år tillfrågades 1 102 seniora chefer i olika sektorer och geografiska områden om deras åsikter. När pandemin kom, utförde forskarna en andra undersökning bland 664 seniora chefer för att bedöma om det fanns förändringar bland åsikterna. 

För mer information om rapporten och för att läsa mer om vilka kompetenser som behövs för den digitala arbetsstyrkan, besök vår hemsida här. 

Mer från Verizon

Artikeln är producerad av Brand Studio i samarbete med Verizon och ej en artikel av Dagens industri

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?