ANNONS:
Till Di.se
TISDAG 21 NOV Sveriges bästa finanssajt 2017
MENY
START DI TV BÖRS & MARKNAD
Start Nyheter

Räntor och valutor: Dollarn faller på Fed-tal

Dollarn tappade i den asiatiska handeln på tisdagen efter kommentarer från Fed-chefen i Chigaco, Charles Evans, som förstärkte den allmänrådande åsikten att Fed inte kommer höja takten för räntehöjningarna.

Han upprepade centralbankens besked att det var ytterligare två räntehöjningar i år som var huvudscenariot, vilket var en besvikelse för dollarköpare som har hoppats på en snabbare takt, skriver Reuters.

Charles Evans, som är röstande i FOMC i år, sade att han står bakom två eller tre räntehöjningar under 2017 och att han förväntar sig att Feds höjningar kommer ske efter medianen i Feds "dot plot".

Han sade också att fundamentala faktorer i den amerikanska ekonomin är "ganska bra", och att den amerikanska arbetsmarknaden har varit väldigt stark, men att det finns utrymme för lönerna att förbättras ytterligare.

Amerikanska tioåringen handlades omkring 2,48 i asiatiska handeln, oförändrat jämfört med svensk stängning på måndagen.

Dollarn handlades runt 112:76 mot yenen och 1:08 mot euron.

Mittenkandidaten Emmanuel Macron ses som vinnare efter den första debatten inför det franska presidentvalet.

En opinionsundersökning som genomfördes efter debatten visade att 29 procent ansåg att Emmanuel Macron var den mest övertygande kandidaten, enligt Reuters.

Nationella Frontens Marine Le Pen och högerkandidaten Francois Fillon kom på en delad tredjeplats medan vänsterkandidaten Jean-Luc Melenchon kom två med 20 procent, enligt undersökningen.

Den australiensiska centralbanken, RBA, lämnade räntan oförändrad vid penningpolitiska mötet den 7 mars, och fokuserade på stigande risker på landets bostadsmarknad och ökande hushållsskulder, enligt protokollet som publicerades på tisdagen.

Den heta bostadsmarknaden är framförallt koncentrerad till östra Australien och städer som Sydney och Melbourne, medan västra delarna av landet känner av effekterna av att gruvindustrin saktar ned.

Ledamöterna var sedan tidigare oroade för den faktiska styrkan i arbetsmarknaden och efter mötet har arbetslösheten stigit till 5,9 procent från 5,7 procent.

"Det var tydligt att överbliven kapacitet fanns kvar och att det fortsatt var påtagliga skillnader på arbetsmarknaden mellan olika delar av landet", skrev RBA.

"Inhemskt lönetryck förblev dämpad och inkomsttillväxten har varit låg, vilket om det skulle fortsätta, skulle ha implikationer för konsumtionstillväxten och riskerna som hushållens skuldnivåer innebär", skrev RBA.

Centralbanken kommenterade också indirekt den nye amerikanske presidenten Donald Trumps handelspolitik.

"Medlemmar noterade att volymen av handel med destination USA har minskat markant som andel av global handel sedan slutet an 1990-talet", skrev RBA.

Ett skifte mot protektionistisk handelspolitik skulle fortfarande vara skadligt medellång sikt för både USA och globala ekonomier, enligt RBA.

 

                tisdag 6.25 (måndag kl 16.15)
================================
USD/SEK 8:8120 (8:8402) EUR/USD 1:0756 (1:0753)
EUR/SEK 9:4785 (9:5054) USD/JPY 112:76 (112:65)
Jp obl 2 -0,27 (-0,26) Jp obl 10 0,07 (0,08)
Ty obl 2 -0,78 (-0,77) Ty obl 10 0,44 (0,44)
US obl 2 1,29 (1,30) US obl 10 2,48 (2,48)
Tyck till