1515

Räntor och valutor: Återhämtning för dollarn

Amerikanska statspappersräntor sjunkit marginellt efter den svenska marknadens stängning på måndagen. Dollarn försvagades mot japanska yen i USA men återhämtar fallet i tisdagens Asienhandel.

USA-räntorna steg tidigare på måndagen, i linje med stigande räntor i Europa, i takt med att riskaptiten ökade i spåren på resultatet i den första presidentvalrundan i Frankrike, där resultatet blev att mittenkandidaten Emmanuel Macron ställs mot Nationella Frontens Marine Le Pen i en andra valomgång den 7 maj.

"Det värsta scenariot prisas ur marknaden. Risken för att euroområdet ska brytas upp reduceras markant", sade Praveen Korapaty, chefsräntestrateg vid Credit Suisse, till Wall Street Journal.

Men efter ett uppställ till 2,32 procent i den tidiga USA-handeln vände ändå den amerikanska tioårsräntan ner till strax under 2,28 vid USA-marknadens stängning. Och marknadsaktörer blickar nu närmast fram mot vilka besked USA:s president Donald Trump kan komma att ge om skattepolitiken på onsdag.

Enligt Wall Street Journal och New York Times har Donald Trump begärt att hans stab ska ta fram en skatteplan som sänker bolagsskatten till 15 procent, oavsett om det innebär att budgetunderskottet ökar.

Washington Post rapporterar samtidigt att Donald Trump är redo att mildra kraven på snabb finansiering av bygget av en mur mot Mexiko för att få igenom en utgiftsbudget som kan förhindra att federala verksamheter tvingas stänga ned verksamhet efter en deadline på fredag.

Eftermiddagens USA-agenda bjuder på husprisdata för februari från S&P/Case-Schiller samt från FHFA, klockan 15.00. Klockan 16.00 redovisas försäljningstakten på nya bostäder i mars samt Conference Boards hushållskonfidensindikator för april.

Ledande Asienbörser stiger för fjärde dagen i rad hittills på tisdagen i en fortsatt positiv ton efter det franska presidentvalet. Marknadsaktörer talar samtidigt om att frånvaro av nya provokationer från Nordkorea åtminstone tillfälligt dämpar oron för ökade spänningar på den koreanska halvön.

I Europa riktas blickarna på tisdagen bland annat mot franska Insée:s konjunkturbarometer för april, klockan 8.45, ECB:s bankutlåningsundersökning, klockan 10.00, samt Eurostats redovisning av budgetbalans och offentlig skuldsättning under fjärde kvartalet 2016, klockan 11.00.

I Sverige ska SCB redovisa arbetslöshetsstatistik för mars klockan 9.30, och samtidigt presenterar LO-ekonomerna en ny konjunkturprognos.


Innehåll från RTSAnnons

Nöjdare medarbetare med en funktionell digital arbetsplats

Oskar Schager, Sales Specialist på RTS.
Oskar Schager, Sales Specialist på RTS.

Pandemin har varit en katalysator för utvecklingen av den digitala arbetsplatsen. När många arbetsplatser inte längre är knutna till en fysisk plats behöver företag säkerställa att system och teknik fungerar minst lika bra som när alla är på samma plats. Bolaget RTS har nolltolerans mot IT-strul och hjälper företag att göra den digitala omställningen funktionell och smidig.

RTS är en verksamhetsnära specialist inom IT som bl a säljer enheter, sköter logistik och återtag inom IT. Målet är att förse arbetsplatser med de plattformar som behövs för att teknik och system ska fungera säkert och smärtfritt. Bolaget är Nordens högst certifierade partner till VMware, som bl a har utvecklat en virtualiseringsplattform för applikationer och desktop.

VMware har flera lösningar som säkerställer en väl fungerande digital arbetsplats. Det centrala oavsett lösning är att de sätter användarens unika behov i fokus genom den mest säkra och enkla åtkomsten till användarnas arbetsverktyg på den enhet som passar användaren bäst vid varje givet tillfälle, samtidigt som silverfats-upplevelsen inte längre behöver innebära en utmattad IT-avdelning.

– Det bästa är att användarna själva inte behöver hantera systemen och från ett IT-perspektiv underlättar dessa program när folk vill använda olika typer av enheter, säger Fredrik Hallgårde, Team Leader för Digital Workspace på RTS.

Underlätta för användare

För att en digital arbetsplats ska fungera smärtfritt behöver man kunna hantera alla typer av enheter över internet via en molntjänst. Identitets- och kontohantering måste kunna fungera för att man ska kunna ha ett gemensamt konto som kan säkras och appliceras på alla tjänster.

– Oavsett om du är lagerarbetare, kör lastbil och använder digitala hjälpmedel i ditt arbete, jobbar hemifrån eller på kontor ska allt vara möjligt att hanteras på en och samma plattform. En användare ska inte behöva ringa servicedesk eller åka in till kontoret för att exempelvis ändra ett lösenord eller få ny mjukvara, säger Fredrik Hallgårde.

En konkurrensfördel

RTS tror att hur väl den digitala arbetsplatsen fungerar kan ha stor påverkan på anställdas inställning till sitt arbete. En smidig digital arbetsplats kan vara avgörande för om en anställd vill arbeta kvar eller till och med användas som konkurrensfördel vid ny rekrytering.

– Tänk dig att det istället gäller kontorsmiljön. Vill du sitta med fin utsikt eller i ett skrymsle? Det är viktigt att det är härligt att jobba, om inte så kommer de anställda så småningom söka sig bort från arbetsplatsen, säger Oskar Schager, Sales Specialist på RTS.

Om RTS

RTS är en helhetsleverantör inom IT-produkter, lösningar och tjänster med högt kompetenta specialister inom framförallt klienter, datacenter, virtualisering och infrastruktur. RTS är den mest certifierade partnern till VMware i Norden och den enda med 4 st Master Service Competencies inom VMware-lösningar.

Läs mer om RTS här 

 

Mer från RTS

Artikeln är producerad av Brand Studio i samarbete med RTS och ej en artikel av Dagens industri

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Dagens industri som e-tidning redan kvällen innan

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?