ANNONS:
Till Di.se
ONSDAG 22 NOV Sveriges bästa finanssajt 2017
MENY
START DI TV BÖRS & MARKNAD
Start Nyheter

Ranstorp om Trumps strategi: Livsfarligt

Donald Trumps konfrontativa och samtidigt undvikande stil gentemot medierna som ska bevaka honom är livsfarlig i en demokrati, anser terrorforskaren Magnus Ranstorp.
"Utstuderad strategi av @POTUS. Kommer inte ge 'normala' presskonferenser utan tala direkt till folket. Livsfarligt", skriver Ranstorp, forskare vid Försvarshögskolan, på Twitter.

Trump valde redan under sin första dag som USA:s president att angripa medierna med beskyllningar om att de spred felaktiga uppgifter om hur många åskådare som varit på plats för hans installation — trots att det finns bevis och vittnen i mängder som bekräftar det medierna rapporterade om. Senare höll hans pressekreterare Sean Spicer en pressträff på samma tema — utan att ta några frågor från journalisterna.

"Det var bisarrt, men för honom är det en strategi, att ha den här konfrontativa stilen för att inte behöva svara på frågor. Det är därför han pratar om att tala direkt till folket genom Twitter för att medierna ljuger. Men det är livsfarligt inom en demokrati att inte kunna ställa en president till svars för dennes agerande", säger Magnus Ranstorp till Aftonbladet.

Tyck till