1515

Rankning: Sverige mest attraktiva arbetsgivare

Ikea, Volvo Cars och Google är tre av de absolut mest attraktiva arbetsplatserna i Sverige, enligt personalkonsultbolaget Universum Globals enkät Karriärbarometern. Samtidigt minskar viljan att utmana sig själv och önskan om en trygg anställning ökar. 

Foto:TT

Det svenska analysbolaget Universum Global presenterade under onsdagskvällen sin senaste rankning över de bolag i Sverige med höst anseende hos unga yrkesverksamma. Enkäten är gjord baserad på unga talanger som har varit aktiva i sitt yrkesskrå i högst åtta år. Rankningen är uppdelad i tre yrkesgrupper: ekonomer, ingenjörer och it-arbetare. 

Undersökningen har, med hjälp av 19.552 unga yrkesverksamma, kartlagt bland annat arbetstagares syn på vilka egenskaper ett bolag ska ha för att det ska vara attraktivt, hur jämställda arbetsgivare upplever att bolagen är, samt arbetstagarnas långsiktiga karriärmål. 

För it-arbetare sitter internetföretaget Google GOOGL +2,87% Dagens utveckling på de mest eftertraktade tjänsterna, medan Ikea ligger högst på listan inom ekonomi- och ingenjörsbranschen. 

“Vi är väldigt glada över denna fina placering. Vi är inne i en stark och stor utvecklingsresa och vårt starka intresse för innovation och entreprenörskap tror jag definitivt är en bidragande del i att vi attraherar nya medarbetare och talanger”, säger Olof Sixten, talent manager på Ikea. 

Ikea hamnar även högst på listan över popularitet hos kvinnliga medarbetare inom kategorierna ingenjör och ekonomi, men hos de deltagande männen är det istället mer populärt att arbeta på Volvo och Google. 

“Jag kan inte svara på varför det ser ut så, men vi arbetar varje dag med mångfald och vi tror på att det ska finnas en jämn fördelning för att vi ska lyckas”. 

Mäns och kvinnors prioriteringsområden skiljde sig också när de raknade arbetsgivares viktigaste egenskaper. För kvinnor inom näringslivet var det till exempel viktigast att arbetsgivaren endast rekryterar de bästa talangerna, medan det för männen var viktigare att bolaget erbjöd en prestationsrelaterad bonus. 

Undersökningen visar också att så kallade “hårda” faktorer i arbetsmiljön har minskat i popularitet hos arbetstagare, samtidigt som “mjuka” faktorer har ökat. Det innebär att saker som utmanande uppgifter och ledarskapsmöjligheter har blivit mindre populärt att sträva efter de senaste tre åren. “Mjuka” faktorer, som vikten av att ha en trygg anställning har istället ökat under samma tidsperiod. Samma trend fanns att se 2009, året efter finanskrisen. 

“Det är en intressant trend där man ser att de senaste tre åren har det blivit mindre viktigt för arbetstagare att till exempel bli intellektuellt utmanade i sitt arbete. Vi kan ju bara gissa vad det beror på, men tittar man på globala faktorer som exempelvis brexit kanske det går att dra en slutsats där”, säger Beatrice Odin, digital marknadschef på Universum Global.

Vinnarna i respektive kategori presenterades på Universum Globals egen gala, Talent excellence awards på Vasateatern i Stockholm under onsdagskvällen.

 


Innehåll från Orange CyberdefenseAnnons

Etisk hackning för bättre IT-säkerhet

Kan vägen till en säker IT-miljö börja med intrång? Självklart! säger Orange Cyberdefense. Deras etiska hackning är ett första steg i arbetet att hantera risker och bygga ett säkrare digitalt samhälle.

En utomstående tar kontroll över ditt affärssystem. Ditt kundregister läcker till obehöriga. Ert kassasystem ligger nere i dagar. Oavsett om du arbetar på en internationell storbank eller i en lokal matbutik är IT-säkerhet oerhört kritiskt för verksamheten, men att den inte alltid är i toppklass, det kan Oscar Hjelm skriva under på. Som etisk hackare på Orange Cyberdefense är det hans uppgift att testa och utvärdera säkerheten i en organisations IT-miljö, ett första steg i arbetet att höja säkerhetsnivån. 

– Etisk hackning innebär att man under kontrollerade former utsätter en organisation för de risker som verksamheten kan mötas av. På så sätt kan säkerhetsluckor och andra brister upptäckas och täppas till i tid. Hacking to help, no to harm, det är mitt jobb, säger Oscar Hjelm, Ethical Hacker på Orange Cyberdefense.

Cyberbrott blir allt vanligare

Och Oscar Hjelms kompetens behövs. På samma sätt som den ökade digitaliseringen erbjuder nya möjligheter för företag att utveckla sina affärer, så innebär digitaliseringen att företag blir en större måltavla. Marknaden för cyberbrott växer och ransomware, identitetsstölder, insiderbrott och informationsläckor blir allt vanligare. 

– Många organisationer har lyckligtvis fått upp ögonen för IT-säkerhet, men det finns fortfarande väldigt mycket att göra. Få företag har till exempel några rutiner för att testa IT-säkerheten, säger Oscar Hjelm.

Viktigt synliggöra risker

Uppdragen som etisk hacker ser väldigt olika ut. Ibland anlitas Oscar Hjelm redan i utvecklingsfasen av ett system, allt från en webbshop till komplexa kontrollsystem inom industrin. Ibland får han ta sig an befintliga system som genom åren byggts ut och modifierats. Oscars tester är alltid skräddarsydda för att passa uppdraget.

– Både nya och äldre system behöver regelbundna genomlysningar så att sårbarheter kan hittas. Det är oerhört viktigt att synliggöra vilka risker som finns, så att organisationen har möjlighet att prioritera de åtgärder som behöver göras, säger Oscar Hjelm.

Rapport med åtgärdsförslag

Resultatet av den etiska hackningen sammanställs i en rapport över brister och sårbarhet i organisationen, plus förslag på lämpliga åtgärder. Det kan till exempel handla om bättre rutiner, övervakning, virusskydd eller brandväggar. Inte sällan lämnar då Oscar Hjelm över uppdraget till någon av sina kollegor på Orange Cyberdefense.

– En fördel med Orange Cyberdefense är att vi kan hjälpa till med i princip allt inom säkerhet, säger Oscar Hjelm.

Fakta om Orange Cyberdefense

Orange Cyberdefense är expertenheten för cybersäkerhet inom Orange Group, som tillhandahåller managerad säkerhet, managerade detect- och responsetjänster till organisationer runt om i världen. Som en aktör med global förankring och lokal närvaro strävar vi efter att bygga ett säkrare digitalt samhälle.

www.orangecyberdefense.com 

Mer från Orange Cyberdefense

Artikeln är producerad av Brand Studio i samarbete med Orange Cyberdefense och ej en artikel av Dagens industri

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Dagens industri som e-tidning redan kvällen innan

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?