1515
Annons

Randviken: ”Vi inleder året starkt”

Fastighetsbolaget Randviken redovisar hyresintäkter om 97,2 miljoner kronor för det första kvartalet 2022 och driftnettot var 72,6 miljoner kronor. Förvaltningsresultatet uppgick till 38,3 miljoner kronor. 

Värdeförändringar fastigheter var 59,8 miljoner kronor och marknadsvärdet på bolagets fastigheter uppgick vid kvartalets slut till 7.073 miljoner kronor. 

Långsiktigt substansvärde (EPRA NRV) uppgick till 65:40 kronor per aktie vid periodens slut.

Eftersom koncernen bildades i juni 2021 finns inga jämförelsetal för kvartalet föregående år. 

”Vi inleder året starkt och ser kraftiga förbättringar i de flesta av våra viktigaste nyckeltal. Förvaltningsresultatet är starkt och såväl långsiktigt substansvärde per aktie som våra fastigheters genomsnittliga direktavkastning har ökat sedan årsskiftet”, skriver vd Gustaf Segerborg i delårsrapporten.

Han pekar på att bolaget har bra aktivitet i uthyrningsverksamheten med totalt 15 nytecknade eller omförhandlade hyresavtal. 

”Sammantaget känns hyresmarknaden fortsatt stark med stor efterfrågan på den typ av lokaler som Randviken tillhandahåller, både vad gäller kontors- och lager/industriytor”, skriver vd. 

I april lade Stenhus Fastigheter bud på Randviken. Acceptfristen beräknas starta omkring 7 juni. 


Biosergen minskar förlusten

Forskningsbolaget Biosergen redovisar ett rörelseresultat på -5,0 miljoner kronor (-8,3) för det första kvartalet 2022. Resultatet efter skatt låg på samma nivå.

Intäkterna uppgick till 1,3 miljoner kronor (0).

Kassaflödet från den löpande verksamheten var -12 miljoner kronor (2,8), påverkat av ökade utvecklingsaktiviteter och förberedelse av kliniska utvecklingsaktiviteter i Australien och Norge.


Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Dagens industri som e-tidning redan kvällen innan

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?