1515
Annons

Ramsay har inte diskuterat nytt Capio-bud

Ramsay Generale de Sante har inte varit i kontakt med styrelsen i Capio och diskuterat ett högre bud. 

Det säger det franska bolaget i ett uttalande, rapporterar Bloomberg News. 

Foto:PONTUS LUNDAHL / TT

Den 22 augusti rapporterade Reuters, med hänvisning till källor, att Ramsay har uppvaktat ägare till Capio för att diskutera ett höjt bud. Ramsay kommer bara höja budet om det får tillräckligt stöd från ägarhåll och beslut är att vänta i början av september, skrev Reuters då.  

Ramsay bekräftar i sitt uttalande att det har varit i kontakt med "flera investerare" för att diskutera budet "baserat på publik inforamtion". 

Ramsays bud på hela Capio lades den 13 juli och uppgick till 48:50 kronor per aktie. Budet har avisats av Capios styrelse som ansåg att det var för lågt. Styrelsen i Capio har flaggat för att bolaget samtidigt ska fokusera på de nordiska marknaderna. 

Den 21 augusti kom franska Vivalto med ett bud för Capios franska verksamhet som värderade den till en ebitda-multipel på 9 till 9,6 gånger vinsten, enligt Ramsay. 

Det är en lägre multipel än vad Ramsay General de Sante värderade hela Capio till då den i budet uppgick till en ebitda-multipel på över 10, enligt Ramsays beräkningar. 

Enligt Bloomberg News har Ramsay General de Sante noterat att budet från Vivalto är "osäkert" givet att det är betingat av ett flertal omständigheter.  


Advanced Soltech tar order i Kina värd 6,7 miljoner per år i 20 år

Advanced Soltechs dotterbolag i Kina har tecknat en order med ChuZhou GuanHui New Material Co, ett bolag verksamt inom framställning av plast och gummimaterial. Det framgår av ett pressmeddelande.

Ordern gäller installation av en solenergianläggning på cirka 8 megawatt och beräknas ge årliga intäkter från elförsäljning på cirka 6,7 miljoner kronor, eller cirka 134 miljoner konor under avtalets 20-åriga löptid.

Investeringen i anläggningarna, som kommer att ägas av Advanced Soltechs helägda dotterbolag i Kina, uppgår till cirka 53 miljoner konor och byggstart planeras till tredje kvartalet 2022.


Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Dagens industri som e-tidning redan kvällen innan

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?