ANNONS:
Till Di.se
START BÖRS MARKNADSNYTT BEVAKNINGAR
ANNONS

Rally i bitcoin - har tiodubblats i år

  • Av det som tidigare var bitcoin skapades det i dag två valutor: bitcoin (BTC) och Bitcoin Cash (BCC).

Den digitala valutan bitcoin steg rekordhögt under torsdagen och var över 7000 dollar-strecket för första gången rapporterar Reuters.

Bitcoin har haft en snabb värdeökningstakt. Bara de sju senaste veckorna har valutan fördubblats och under det senaste året tiodubblats, skriver Reuters.

Rekordklättringen får analytiker att höja varningens finger. Investmentbanken Credit Suisses vd Tidjane Thiam menar att intresset så småningom kommer att svalna av och varnar för en bubbla.

”Från vad vi kan se är det enda skälet att köpa eller sälja bitcoin just nu att tjäna pengar, vilket är definitionen av spekulation och den absoluta definitionen av en bubbla”, säger han.

Det senaste rallyt drevs i stor utsträckning av nyheten att börsjätten CME Group kommer att lansera terminskontrakt på bitcoin.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer