1515

Raketuppskjutning uppskjuten för andra gången i rad

För andra gången på två dagar har en raketuppskjutning av SpaceX avbrutits med bara sekunder kvar på nedräkningen. Det rapporterar Wall Street Journal.

Elon Musk
Elon MuskBild:TT

Måndagens uppdrag för Intelsat uppföljde ett par bekymmerslösa uppskjutningar. Finwire har rapporterat om att SpaceX avbröt under söndagen en raketuppskjutning med bara nio sekunder kvar på nedräkningen. SpaceX sade att en dator utlöste ordern att avbryta, men gav inte någon närmare förklaring.

På måndagen avslutade SpaceX sin webbsändning för måndagens uppdrag utan att ge några detaljer om orsaken till den avbrutna uppskjutningen. Varken satelliten eller raketen tycktes vara skadade. Industrins reaktion på avbrotten kommer delvis bero på förklaringen SpaceX väljer att ge.

Uppskjutningen kommer inte att äga rum före onsdagen, sade Elon Musk via sitt Twitterkonto, medan företaget genomför en "fullständig utvärdering" av raketsystem och system relaterade till avfyrningsrampen. "Bara en ändring för att få det rätt", sade SpaceX grundare på Twitter.


Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Dagens industri som e-tidning redan kvällen innan

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?