Annons

Raketfärd för Mittereggers tips

Förra veckan rusade Hansa Medical. På måndagen var det Camurus tur.

En gemensam nämnare för de båda forskningsbolagen är att stjärnförvaltaren Max Mitteregger tipsade om dem i Börsrådet så sent som i september.

Max Mitteregger
Max Mitteregger

På måndagen meddelade Camurus att bolaget nått positiva fas 3-resultat för en läkemedelskandidat som används för behandling av opiatberoende. Beskedet fick aktien att lyfta med som mest 32 procent under måndagen. Strax före klockan 15 hade rusningen dämpats, men uppgången var fortfarande 17 procent jämfört med fredagens stängningskurs.

En som sett potential i aktien är Max Mitteregger, förvaltare på hedgefonden Gladiator. I Börsrådet den 30 september köprekommenderade han aktien.

"Det kan komma mer där", konstaterade han då.

Även ett av hans andra tips från samma program har fått en rejäl skjuts. Forskningsbolaget Hansa Medical drog iväg med våldsam fart förra veckan efter att SEB inlett bevakning på aktien med en köprekommendation och en riktkurs på hela 250 kronor. Det tillsammans med rapporten på onsdagen fick aktien att stiga till som mest 152 kronor, eller 95,5 procent över stängningskursen den 30 september.

"Den kan gå upp väldigt, väldigt mycket", sa Max Mitteregger då, men la även till brasklappen att risken är väldigt hög.

Det illustreras också av att aktien nu fallit tillbaka till 107,25 kronor.

Hela det senaste avsnittet av Börsrådet hittar du här.


Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?