Annons

Raketer slog ner nära USA-ambassad

Flera raketer har slagit ned i en militärbas där USA:s ambassad ligger i Iraks huvudstad Bagdad.

Foto:Hadi Mizban

Attacken mot basen, som är den USA-ledda koalitionens högkvarter, kom före gryningen. Inga människor dödades, uppger en talesperson för koalitionen.

Höga explosioner ska ha hörts och angreppet utlöste varningssirener på ambassadområdet.

Enligt ett uttalande från den irakiska militären träffade tre raketer av typen Katiusja den gröna zonen, det strängt bevakade område där regeringsbyggnader och utländska beskickningar är belägna.

En fjärde raket träffade enligt uttalandet en logistikbyggnad för den irakiska paramilitära gruppen Hashed al-Shaabi i närheten.

Det är den 19:e attacken sedan oktober mot amerikanska mål i Irak, där omkring 5 200 av landets soldater är stationerade. I slutet av januari träffades ambassaden av tre raketer och minst en person skadades.

Ingen har tagit på sig angreppen, som USA skyller på Iran-stödda milisgrupper.


Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB:s (”Ifrågasätt”) tjänst Ifrågasätt erbjuder Dagens industri möjligheten för läsare att kommentera vissa artiklar. Denna tjänst tillhandahålls således av Ifrågasätt som också är ansvarig för tjänsten. De kommentarer som Ifrågasätt tillgängliggör på tjänsten visas i anslutning till di.se. Dagens industri granskar inte kommentarerna i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetsgrundlagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen di.se. Läs mer om kommentering här.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?