Annons

Railcares resultat tyngs av reparationskostnader

Railcare, som arbetar med järnvägsunderhåll, redovisar ett resultat efter skatt på 0,2 miljoner kronor för det fjärde kvartalet 2019 (0,3). Resultatet per aktie minskade till 0:01 kronor (0:02).

Nettoomsättningen steg till 93,5 miljoner kronor (78,7) medan rörelseresultatet sjönk till 1,5 miljoner kronor (2,2).

”Resultatet är i samma nivå som föregående års fjärde kvartal, men det har påverkats negativt av kostnader för reparationer av lok och entreprenadmaskiner samt en lägre volym för ordinarie transportverksamheten”, skriver vd Daniel Öholm i bokslutsrapporten.

En utdelning om 0:30 kronor per aktie föreslås för helåret 2019 (0:00).

Enligt Railcare råder högtryck i järnvägsindustrin.

”Under 2019 hade vi en god tillväxt och vi ser volymökningar hos våra kunder under många år framöver”, uppger Daniel Öholm.


Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB:s (”Ifrågasätt”) tjänst Ifrågasätt erbjuder Dagens industri möjligheten för läsare att kommentera vissa artiklar. Denna tjänst tillhandahålls således av Ifrågasätt som också är ansvarig för tjänsten. De kommentarer som Ifrågasätt tillgängliggör på tjänsten visas i anslutning till di.se. Dagens industri granskar inte kommentarerna i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetsgrundlagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen di.se. Läs mer om kommentering här.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?