ANNONS:
Till Di.se
START BÖRS DI LIVE BEVAKNINGAR
ANNONS

Rådet: Köp ventilationsbolaget

Affärsvärlden rekommenderar i sitt senaste nummer köp av aktier i ventilationsbolaget Systemair och it-konsulten Knowit, samt sälj av aktier i cleantechbolaget Climeon och strålterapibolaget Elekta.

Systemair har inte rosat aktiemarknaden de senaste åren, men det finns flera skäl till muntrare miner efter senaste rapporten, enligt Affärsvärlden som anser att kurspressen har skapat ett attraktivt ingångsläge i aktien.

"Affärsvärldens bedömning är att Systemair nu är i början av en turnaround och att aktien är attraktivt värderad. Det kommer dock dröja flera år till marginalmålet 10 procent", skriver tidningen som sätter riktkursen 128 kronor.

It-konsulten Knowit rider på den för bolaget mycket gynnsamma digitaliseringsvågen. Trots en stark kursutveckling framstår aktien alltjämt som attraktivt värderad, enligt Affärsvärlden som rekommenderar köp med riktkursen 230 kronor.

"En stark konjunktur kombinerat med digitaliseringen av såväl den privata som offentliga sektorn har skapat ett omättligt behov av it-konsulter. Knowit är ett av dessa konsultbolag med helt rätt exponering som för tillfället täljer guld", enligt tidningen.

Värmeenergins potential kan skapa enorma vinster åt bolagen som lyckas ta marknadsledning via ny, bra teknik, bedömer Affärsvärlden.

"Climeon framstår dock som en hajpad startup med väldesignade löften. Att därtill tillsammans med utvalda storägare finansiera sitt eget orderflöde säger mycket om den låga mognadsgraden inom geotermi och riskerar bränna andra aktieägare vid bakslag", skriver Affärsvärlden som anser att konservativa investerare bör invänta ett mer transparent och moget Climeon som går att räkna på.

Tidningen råder att sälja aktien på ett års sikt, med tillägget att aktien kan förtjäna en ny chans när osäkerhetsmolnen har skingrats.

Medicinteknikföretaget Elekta har bommat sina finansiella mål de senaste sex till sju åren. Det finns enligt Affärsvärlden inte mycket som talar för att bolaget ska nå dit under de kommande åren heller. Sälj och köp tillbaka på nivåer under 94 kronor, rekommenderar tidningen.

"Affärsvärlden tvivlade på aktien redan i november förra året. Helt fel, skulle det visa sig. Men nu, inte minst när kronan går mot en förstärkning, är det dags att säkra vinsten", resoneras det i analysen.

Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Läs mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies