1515

Quickbit avslutar samarbete med inlösenpartner

Quickbit har beslutat att avsluta samarbetet med Northern Voucher Systems samt dess underleverantör som sedan Quickbit grundades varit bolagets huvudsakliga partners för inlösen av korttransaktioner.

Det framgår av ett pressmeddelande.

Quickbit kommer framöver att samarbeta med andra partners för inlösen av korttransaktioner, exempelvis det brittiska bolaget Decta Limited. Dessa förändringar gäller från och med den 31 augusti 2020. 

”De finansiella effekterna av dessa förändringar inkluderar främst att Quickbit från och med 1 september 2020 inte längre gör några avsättningar av likvida medel till den så kallade rullande reserven. Detta innebär i sin tur ett förbättrat kassaflöde på all omsättning som genereras från och med den 1 september 2020. Den upparbetade rullande reserven som redovisas under balansposten Övriga Fordringar kommer successivt att återföras till Quickbit i sin helhet”, skriver bolaget.

Decta Limited är ett brittiskt så kallat e-money-institut som står under tillsyn av Financial Conduct Authority. Dectas verksamhet regleras även enligt lagen om Electronic Money Regulations 2011. Quickbit kommer framöver att fördjupa samarbetet med Decta och enligt avtalet med Decta krävs inga löpande avsättningar av likvida medel som säkerhet för korttransaktioner, heter det.

”Quickbit har nu nått en kritisk massa och kan uppvisa en gedigen historik som gör att vi kan erhålla avsevärt bättre villkor kring våra framtida transaktionsflöden”, kommenterar vd Serod Nasrat.


Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Dagens industri som e-tidning redan kvällen innan

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?