Annons

Qualcomm vill ha budprisförhandling med Broadcom

Halvledarbolaget Qualcomm vill ha en ömsesidig due diligence-process och budprisförhandlingar med Broadcom som tidigare har lagt bud på Qualcomm.

Det framgår av ett pressmeddelande.

Qualcomm anser att det senaste mötet med Broadcom den 23 februari ledde till ytterligare framsteg, om än inte i prisfrågan, i riktning mot en möjlig framförhandlad transaktionslösning.

Broadcom upprepade vid mötet sitt budskap att Broadcoms senaste, sänkta bud på 79 dollar per aktie är det bästa och slutgiltiga förslaget. 

Qualcomms styrelse uppger sig dock vara enig i sin syn att Broadcoms olika bud hittills, däribland det tidigare budet på 82 dollar per aktie, undervärderar Qualcomm i betydande grad.

Qucalcomm handlas upp drygt 3 procent i den amerikanska införhandeln. 


Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB:s (”Ifrågasätt”) tjänst Ifrågasätt erbjuder Dagens industri möjligheten för läsare att kommentera vissa artiklar. Denna tjänst tillhandahålls således av Ifrågasätt som också är ansvarig för tjänsten. De kommentarer som Ifrågasätt tillgängliggör på tjänsten visas i anslutning till di.se. Dagens industri granskar inte kommentarerna i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetsgrundlagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen di.se. Läs mer om kommentering här.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?