ANNONS:
Till Di.se
START BÖRS DI LIVE BEVAKNINGAR
ANNONS

Qualcomm faller efter stoppat bud

  • Foto: Paul Sakuma/TT

Den amerikanska chiptillverkaren Qualcomm backar med drygt 4 procent på tisdagen i spåren av att USA:s president Donald Trump förbjöd Singapore-baserade Broadcoms att gå vidare med sitt fientliga bud på bolaget. 

På måndagen utfärdade Donald Trump en exekutiv order där han torpederade Broadcoms fientliga bud på den konkurrerande chiptillverkaren Qualcomm med hänvisning till den nationella säkerheten. 

Vid halv åtta svensk tid var Qualcomm-aktien ned 4,6 procent medan Broadcom rörde sig strax under nollan. 

Det var i november 2017 som Broadcom först började uppvakta Qualcomm med ett bud på 105 miljarder dollar, motsvarande 860 miljarder kronor. Det budet fick kalla handen av Qualcomms styrelse som även avvisade Broadcoms höjda bud på 121 miljarder dollar samt det senaste budet på 117 miljarder dollar. Om affären gått igenom hade det blivit den största teknikaffären någonsin. 

Broadcom levererar chip för bland annat wifi och bluetooth medan Qualcomm framför allt är inriktade mot mobilnäten. Enligt Reuters var den tilltänkta jätteaffären en del av en pågående konsolidering av sektorn i spåren av att smartphonetillverkare som Apple och Samsung använder sin marknadsposition för att förhandla ned priser.

Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Läs mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies